« Film
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
FAK INTERVJU

Giuliano Ricci: Cilj mi je prikupiti svjedočanstva o svijetu kojemu je već presuđeno da nestane

S dokumentarcem Non c'è più una majorette a Villalba Giuliano Ricci sudjelovao je na više od 40 festivala po čitavom svijetu te osvojio brojne nagrade

Giuliano Ricci zanimljiv je autor
Giuliano Ricci zanimljiv je autor (FAK)
Više o

Giuliano Ricci

,

FAK intervju

Giuliano Ricci mladi je talijanski redatelj koji je diplomirao na DAMS-u u Bolonji i potom na filmskoj akademiji u Milanu, gdje je studij završio cjelovečernjim filmom La Piccola A. Osim toga, s dokumentarcem Non c'è più una majorette a Villalba sudjelovao je na više od 40 festivala po čitavom svijetu te osvojio brojne nagrade (Bellaria Film Festival, Semaines du Cinéma Méditerranéen à Lunel, Salina DOC fest...).

Čovjek na mjesecu tj. L'uomo sulla luna pokupio je brojne pohvale posjetitelja na festivalu Kino Otok - Isola Cinema. Spomenuti je dokumentarac svojevrsno antropološko istraživanje talijanske kulture, mitova o smrti, snovima i crnog humora obavijenog oko "žena s groblja". Dobro promišljenom montažom i miješanjem priče iz perspektive "crnih žena" s četiri talijanska karnevala Ricci je dobio vrlo zanimljivu i urnebesnu filmsku tvorevinu.

Film je prvi put bio prikazan na testnoj projekciji kao iznenađenje, prije samoga festivala na Manziolijevu trgu, a lokalna je publika bila više nego zadovoljna odabirom organizatora. Intervju je napravljen nakon njegova trećeg prikazivanja u Art kinu Odeon uz pomoć kolege Giuseppea Armenia, koji mi je pomogao razbiti matricu talijansko-engleskog govora, a s Riccijem smo ponajviše razgovarali o njegovu filmu prikazanom na festivalu.

Cijeli intervju pročitajte na FAK portalu.

25.06.2015. 08:35:53
Novi komentar
nužno
nužno