« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BEZ LIJEKOVA I OPERACIJA

Germanska Nova medicina - sve su bolesti izlječive, pa i rak

VIDEO - Dok se klasična medicina bavi simptomima, Nova medicina otkriva uzroke bolesti i tako dovodi do potpunog izlječenja

Mozak
Mozak (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

alternativno liječenje

,

liječenje raka

,

psiha

,

Germanska Nova medicina

,

Ryke Geerd Hamer

Germanska Nova medicina obuhvaća sva medicinska područja i temelji se na pet empirijsko utvrđenih bioloških pravila. Nije povezana s dogmama nego počiva na razumljivim i logičnim pretpostavkama koje pomažu u liječenju ljudi, biljka i životinja, tvrdi osnivač dr. med. Ryke Geerd Hamer.

Za Novu medicinu ne postoje neizlječive bolesti jer je svaka bolest dio dvofaznog "korisnog biološkog izvanrednog programa prirode (SBS)". Smatra se da je uzrok oboljenja biološki konflikt, odnosno dramatičan događaj (DHS) te da se tijelo može samo ponovno izliječiti ukoliko se konflikt riješi. 

Osnivač Nove medicine, dr. Hamer, i sam je obolio od raka testisa. Godine 1978. na rukama mu je preminuo sin koji je slučajno pogođen metkom u Italiji, a Hamer je uvjeren da je upravo zbog tog tragičnog događaja teško obolio od raka.

Počeo je proučavati slučajeve drugih pacijenata i zaključio da svi imaju zajednički nazivnik - pacijenti su uoči bolesti pretrpjeli šok kojem se nisu nadali. Vrstu šoka koja dovodi do bolesti po sinu je nazvao "Dirk-Hamer-Syndrom" (DHS) - radi se o biološkom konfliktu koji nas je pojednostavljeno rečeno uhvatio "na krivoj nozi".

Veza psiha-mozak-organ

Psiha je u Novoj medicini izjednačena s moždanim i tjelesno-organskim procesima. Mozak je računalo organizma koje povezuje i koordinira sve procese, dok je psiha programer, a organi hardver. "Školska medicina na bolest gleda kao na borbu dobra i zla. Bolesti su pogreške, nedostaci i kazne. Stanice raka i mikrobi su vojska zla koja se bori s vojskom dobra poput imunološkog sustava, lijekova, doktora, operacija i tako dalje. Upravo se zbog takvog pogleda mnoge bolesti ne mogu izliječiti. Za Novu medicinu neizlječive bolesti ne postoje. Sve bolesti paralelno se odvijaju na tri razine: psihi, mozgu i organu", tvrdi Hamer čija medicina počiva na pet bioloških pravila:

1. Željezno pravilo raka - uzrok bolesti je šok (DHS) kojeg pojedinac doživljava dramatično, a očituje se u psihi, organu i mozgu. Šok je pritom unutarnji konflikt u čovjeku i nije izravno povezan s tragičnim događajem. Kada do njega dođe pacijent ima hladne ruke i noge, danonoćno misli na konflikt, ne može spavati, gubi apetit i mršavi. Navedeni šok je ostavlja trag na mozgu (Hamer foci) i mjerljiv je pomoću CT-a. Ukoliko konflikt s vremenom jača, snažnije šteti organima, dok rješavanje konflikta dovodi do ozdravljenja na sve tri razine. Pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu SBS-a.

2. Dvofazna priroda bolesti - pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu i osjeća se toplo, ima temperaturu i apetit ali se osjeća umorno i bezvoljno. Rješenje konflikta dovodi do ozdravljenja. Sve su bolesti po prirodi dvofazne, a točka preokreta je rješenje konflikta.

3. Ontogenetski sustav bolesti - mozak kontrolira napredak bolesti "starim mozgom" (moždano deblo i mali mozak) ili "novim mozgom" (velikim mozgom). Stari mozak je povezan s preživljavanjem, odnosno disanjem, prehranom i reprodukcijom, dok novi mozak upravlja osobnim i društvenim problemima. Konflikti koji se javljaju vidljivi su i mjerljivi u starom ili novom mozgu, bilo da se radi o diobi stanica u aktivnoj fazi ili destrukciji tumora u fazi ozdravljenja.

4. Ontogenetski sustav mikroba - mikrobi ne uzrokuju bolesti nego ih tijelo koristi a mozak koordinira za optimizaciju procesa liječenja. Mikrobi na taj način koriste organizmu te ih se ne smije uklanjati kao što predviđa klasična medicina. Sami se povlače kada se konflikt riješi. 

5. Kvintesencija (suština) - aktivna konfliktna faza i faza ozdravljenja tvore poseban biološki program prirode koji živim bićima pomaže da se nose s teškim situacijama. Prema tome, prave bolesti ne postoje i ono što medicina smatra bolešću zapravo je samo izvanredan prirodni proces (od AIDS-a preko tumora do karijesa itd.). Hamer sve zdravstvene probleme objašnjava navedenim zakonima i fazama, a kemoterapiju i lijekove smatra opasnima po život.

Kritika i progon

Nova medicina službeno nikad nije priznata. Hameru je zbog ilegalnog prakticiranja i promocije oduzeta licenca te je nekoliko puta završio u zatvoru u Njemačkoj i Francuskoj. Njegov najkontroverzniji poznati slučaj je šestogodišnja pacijentica Olivia Pilhar čiji su roditelji 1995. odustali od klasičnih metoda liječenja i dijete prepustili Hameru.

Oliviji je dijagnosticiran tumor na bubregu, a roditelji su se protivili operaciji i kemoterapiji te s djetetom pobjegli u Španjolsku kako bi se liječila kod dr. Hamera. Klasičnoj medicini je podvrgnuta tek nakon što je roditeljima oduzeto skrbništvo nad djetetom koji su potom dobili i osmomjesečnu uvjetnu zatvorsku kaznu.

Hamer slučaj objašnjava teorijama zavjere i tvrdi da ga se progoni jer njegova medicina ne koristi nikakve lijekove te je stoga neprofitabilna za cijelu jednu gospodarsku granu. Njegova metoda je uspješno demonstrirana i priznata 8. i 9. rujna 1998. na Sveučilištu Trnava u Slovačkoj.

Više informacija potražite na engleskim stranicama New Medicine

Kako kontrolirati vlastito zdravlje Novom medicinom saznajte u videu:

02.01.2011. 12:40:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  ZarađujemMasno
  02.01.2011. 22:25
  sve je al germanska nije sad bi si švabe i ti prepisali
 2. avatar
  SNJEŽANA
  25.04.2013. 11:08
  Već duže vrijeme sam u kontaktu s Novom Germanskom medicinom i budući imam mogućnost provjere teorije o nastanku bolesti,na raznim uzrastima pacjenata,mogu reći da se sve više slažem s postavkama i onoliko koliko znam primjenjujem u svakodnevnom životu...u razgovoru s prijateljima i stvarno je to nešto izuzetno vrijedno za ispitati i pokušati na taj način liječiti se!Preporučam svakome tko želi više saznati ,da se obrati direktno dr.Tešiću,da traži termine njegovih predavanja koja održava dosta često u Zagrebu...Vrlo poticajno i oslobađajuće saznanje o svim vrstama "bolesti"...
 3. avatar
  Tomislav
  12.11.2013. 13:58
  Molim Vas da mi pomognete ,da mi date kontak broj ili adresu od DR Saše Tešić u Zagrebu ili gdije već radi .HVALA HVALA.
 4. avatar
  Petra
  15.11.2013. 15:23
  dr Tešić 098/210-845
 5. avatar
  Ksenija
  08.05.2014. 18:26
  Učim iz dana u dan dobivam nove spoznaje
 6. avatar
  Danijel
  13.10.2016. 09:47
  Pozdrav,zovem se danijel,iz zagreba sam,zavrsio sam srednju medicinsku skolu i tecajeve za masazu, medicinska,klasicna,sportska,pa me zanima jel mozda neko zna dal doktor Saša Tešić treba ili uzima pomocnika ili masera,volio bi nauciti raditi kod njega jel me zanima kineska medicina i lijecenje njome,pa molim sve one koji znaju njegov kontakt broj ili mail adresu da mi ostave ili posalju na moj mail danijelmajcen437@gmail.com hvala svima unaprijed!
  PS. mozete me i kontaktirati na moj mob 098-9486-200!
 7. avatar
  Kamelija
  18.11.2017. 18:32
  Mene zanima....ako to tako pomaže ljudima zašto taj isti doktor naplacuje 100kn po predavanju??? Zasto mu predavanja nisu besplatna ako toliko zeli pomoc ljudima?
 8. avatar
  Dejan
  06.12.2017. 15:02
  Predavanje u Koprivnici je bilo besplatno.
 9. avatar
  Gogi1307
  01.02.2018. 18:49
  Dali neko zna dali Dr.Tesic zna da čita kompjutersku tomografiju?
 10. avatar
  fwater
  09.11.2018. 09:35
  Kamelija da li ti radiš besplatno?
  Trebaju li ljudi koji pomažu drugima biti gladni, žedni i da li njihovo auto ide na vodu.. Prije nego bi se diskutiralo trebalo bi razmisliti i krenuti od sebe. Da li bi mi to nešto tako radili i koliko bi naplatili, a vjeruj mi bolest ide iz vlastitog nezadovoljstva
 11. avatar
  srdan
  15.01.2019. 09:34
  zna li netko da li dr.tesic ima diplomu za ovo dr. i po kojem kriteriju, te da li ima djecu i da li su mu zdrava??
 12. avatar
  Rada
  16.03.2019. 17:39
  Dr. Roberto Barnai je osobno poznavao dr Hamera, napisao je Biologija Szerv atlas, gdje na vrlo jednostavan način prikazuje cjelokupan rad dr Hamera. Da li je neko od vas upoznat, postoji li prijevod tog atlasa na hrvatski, engleski ili srpski jezik,hvala na odgovoru (atlas je napisan na mađarskom jeziku)
Novi komentar
nužno
nužno