« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
FESTIVALI

Fresh Island Festival uspješan u Funderbeam kampanji

na deset dana do kraja Funderbeam kampanje uz nominaciju za najbolji strani festival na UK Festival Awards 2019.

Fresh Island Festival
Fresh Island Festival (Arhiva)
Više o

Fresh Island Festival

,

Funderbeam

Kvalitetu svog brenda i prepoznatljivost na stranom tržištu Fresh Island još jednom je pokazao i potvrdio kada je prošli tjedan primio nominaciju za najbolji strani festival na UK Festival Awards 2019.

Upravo zbog takvih rezultata i kontinuiranog rada te uspješnog festivala kroz proteklih osam godina, organizatori Fresh Islanda odlučili su za sljedeću godinu rasti i razvijati svoje projekte te tako domaćoj i stranoj publici ponuditi nekoliko novih zanimljivih događanja. 

Kako bi to ostvariti udružili su se s Funderbeamom - globalnom platformom za prikupljanje kapitala i trgovinom udjelima startup kompanija.

Od planiranih 700 000 eura, trenutno je dosegnut iznos od 651 000 eura, kojeg čine investicije iz 13 zemalja svijeta. Treba napomenuti kako je u kampanju investiralo čak 50 pojedinačnih investitora iz Hrvatske, što fizičkih, što pravnih osoba. Od egzotičnih destinacija, jedna investicija dolazi čak iz dalekog Vijetnama, a jedna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Očekuje se da će krajnji cilj biti postignut do kraja kampanje, koja službeno završava 24. listopada 2019.

Kampanja je startala u Londonu 29. rujna, gdje je svečano lansiranje  kampanje održano u londonskom Home Grown Private Members klubu. "To je bio prvi put da je lansiranje hrvatske kampanje napravljeno u Londonu koji je i dalje financijski centar Europe, zbog čega nas iznimno veseli velik odaziv ulagača. Fresh Island i Velika Britanija imaju i dodatnu poveznicu, naime 70 posto dolazaka na Fresh Island festival je iz Velike Britanije", izjavio je Damir Bićanić, direktor Funderbeama SEE, zajedničke tvrtke Funderbeama i Zagrebačke burze d.d.

A4 d.o.o. će prikupljena sredstva koristiti za organizaciju već dobro poznatog Fresh Island Festivala na plaži Zrće, Fresh Mountaina, zimskog festivala u francuskim Alpama koji se premijerno održao ove godine, te za Isla Loca, novi reggaeton festival na plaži Zrće i PlayIT Show, gaming i e-sports event u Zagrebu. Zbog globalnog trenda i porasta broja i posjećenosti festivala različitih stilova i sadržaja, prepoznata je potreba da se navedeni projekti organiziraju i time obogate turističku, glazbenu i zabavnu ponudu Hrvatske, za strane i domaće posjetitelje.

16.10.2019. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno