« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
stvarna ljepota

Francuska želi zabraniti retuširanje fotografija manekenki

POGLEDAJTE VIDEO - nije ni čudno zašto nam je percepcija ženske ljepote potpuno iskrivljena!

(Wikipedia)
Više o

retuširanje

,

ženska ljepota

,

Valerie Boyer

Retuširanje fotografija manekenki na naslovnicama modnih časopisa sve više ljuti i političare, točnije političarke.

Francuske političarke odlučile su i djelovati kako bi se spriječilo prekomjerno uljepšavanje fotografija digitalnim putem. Zato na retuširane fotografije žele staviti zdravstveno upozorenje.

Zastupnica Valerie Boyer, inače članica stranke predsjednika Nicolasa Sarkozyja, s 50 svojih kolegica uputila je prijedlog novog zakona koji se bori protiv aktualnog odnošenja prema ženama u medijima.

- Ljudi zbog uljepšanih fotografija vjeruju realnosti koja često i nije baš takva kakvom je se prikazuje - izjavila je Boyer.

Retuširane fotografije trebale bi biti označene rečenicom: "Uljepšana fotografija koja modificira fizički izgled čovjeka."

Prijedlog zakona za prekršitelje predviđa kazne u visini polovice cijene pojedine reklame ili 37.500 eura.

Boyer upozorava da nerealni standardi ženske ljepote mogu dovesti do različitih psiholoških problema, posebice do poremećaja u prehrani koji su sve češći problem mladih djevojaka.

Novi zakon tako bi trebao obuhvatiti fotografije u tisku, na omotima proizvoda, u političkim i reklamnim kampanjama, pa čak i umjetničke fotografije.

Luksuzne marke i modne časopise neprestano se u Francuskoj krivi za retuširanje fotografija modela. Ljepotice nakon tih promjena izgledaju mršavije, imaju veće grudi, ljepše zube, duže noge i manje bora.

Pogledajte i zanimljivu snimku Dove kampanje za stvarnu ljepotu koja prikazuje kako nastaje jedan reklamni plakat.

23.09.2009. 18:16:18
Novi komentar
nužno
nužno