« Glazba
objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana
WOW!

Filharmonija svira Zvjezdane ratove i Planete

Zagrebačka filharmonija najavljuje kao nesvakidašnje putovanje svemirom, uz sudjelovanje Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i s repertoarom "Planeta" Gustava Holsta i Zvjezdanih staza Johna Williamsa

Genijalna svirka u petak
Genijalna svirka u petak (Arhiva)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Star Wars

,

John Williams

Američkog skladatelja Johna Williamsa glazbeni znalci i kritičari smatraju jednim od najznačajnijih skladatelja filmske glazbe svih vremena. 

Tijekom uspješne karijere, duge više od šest desetljeća, skladao je neke od najpopularnijih i prepoznatljivih filmskih partitura u filmskoj povijesti, uključujući "Ralje", serijal "Zvjezdanih ratova" za koji je osvojio i nagradu Oscar, "Superman", serijal o Indiana Jonesu , "E.T.", prva dva filma "Sam u kući",  prva dva filma serijala "Jurski park", "Schindlerovu listu", "Spašavanje vojnika Ryana", prva tri nastavka serijala o Harryju Potteru i mnoge druge.

Za zvjezdanu večer u sklopu Crvenog ciklusa, zagrebački su filharmoničari pripremili i orkestralnu suitu sa sedam stavaka "Planeti", engleskog skladatelja Gustava Holsta.

"Ovom suitom skladatelj je svakim stavkom namjeravao prikazati ideje i osjećaje koje se povezuje s utjecajem planeta na ljudsku psihu", ističu iz Zagrebačke filharmonije.

Koncertom će dirigirati šef dirigent Zagrebačke filharmonije Dawid Runtz, a u programu sudjeluje i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Program će savršeno nadopuniti spektakularna suita legendarnog filma "Ratovi zvijezda" skladatelja Johna Williamsa, dodaje.

Prije koncerta s početkom u 19 sati, u predvorju Velike dvorane bit će upriličen predkoncertni razgovor, koji je prilika da publika upozna dirigente, soliste i članove Zagrebačke filharmonije i posluša što oni imaju za reći o svom iskustvu glazbe s kojom i za koju žive.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne covid potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna moguće je obaviti na dan koncerta od 17,30 do 19 sati u prostorima Lisinskog. Zagrebačka filharmonija snosi troškove testiranja za sve pretplatnike koji nemaju covid potvrdu.

 

16.11.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno