« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
DORA

Fanovi bi na Eurosongu voljeli vidjeti grupu Eclipse

Obožavatelji Eurosonga voljeli bi vidjeti grupu Eclipse na popularnom glazbenom natjecanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Eurosong

,

Dora 2022

Poznati su rezultati ovogodišnjeg izdanja našeg poznatog projekta Želje za Eurosong: Dora 2022. Nakon nešto više od dva tjedna glasovanja, fanovi Eurosonga su odlučili - na Eurosongu u  Torinu bi kao predstavnice Hrvatske voljeli vidjeti djevojke iz grupe Eclipse.

U prethodna dva tjedna na portalu eurosong.hr i društvenim mrežama fanovi i urednici predstavili su ukupno 30 izvođača, u kategorijama pjevačice, grupe i pjevači. Uslijedilo je glasanje na Instagramu, nakon kojeg je predstavljeno 14 finalista, upravo onoliko koliko će se izvođača predstaviti na Dori 2022. Finalna anketa na portalu zabilježila je gotovo 3800 glasova.

Ovogodišnju anketu portala eurosong.hr s 11,68% osvojio je splitski trio Eclipse koji čine Đana Smajo (koju smo imali prilike upoznati na Dori 2020. na kojoj je nastupila s pjesmom "One"), Tina Celić i Ananda Đuranović. Riječ je o mladoj ženskoj vokalnoj grupi, koja je tijekom ove godine popularnost stekla na društvenoj mreži TikTok, brojnim obradama stranih i regionalnih hitova. Prije nekoliko dana imali smo priliku vidjeti ih i u emisiji Dalibor Petko show gdje su nastupile kao Albinine posebne gošće.

S 11,49% vaših glasova drugo mjesto osvojila je hrvatska eurovizijska predstavnica 2006. Severina, dok je treće mjesto s 10,85% pripalo Jeleni Žnidarić, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zsa Zsa.

Cjelokupne rezultate možete pogledate na linku.

S obzirom na to da je natječaj za Doru 2022. u tijeku, finaliste projekta upitali smo planiraju li se prijaviti na Doru 2022. i žele li predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u nekom od budućih izdanja ovog festivala.

„Jako smo sretne što je publika eurosong.hr-a pokazala interes i želju za našim nastupom na Dori. Ako se pojavimo na Dori možete biti sigurni da ih nećemo razočarati", rekle su za eurosong.hr grupa Eclipse i nastavile: „Još od malih nogu smo velike obožavateljice Eurosonga i pomno ga pratimo svake godine. Takva prilika bila bi nam stvarno ostvarenje snova."

Što o svojoj prijavi na Doru kažu Vlaho Arbulić, Franka, ToMa, Lorena Bućan, Indira, Filip Rudan i drugi, pročitajte na linku.

Projekt „Želje za Eurosong" u ovom ili sličnima formatima održava se od 2007. godine. Prošle godinu u projektu je pobjedu odnio Filip Rudan koji je i poslušao fanove te se na Dori 2021. predstavio s pjesmom „Blind". Godinu prije pobjedu je odnijela Maja Šuput. Od početka projekta obožavatelji su kao predstavnika Hrvatske na Eurosongu priželjkivali vidjeti Coloniu, Vannu, Lanu Jurčević, Jelenu Rozgu i Franku Batelić, a 2009. godine pobjedu među fanovima odnijela je Andrea Šušnjara koja je u konačnici i predstavljala Hrvatsku na Eurosongu u Moskvi s Igorom Cukrovom i pjesmom „Lijepa Tena". 

16.11.2021. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno