« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
EARL GREY

Fenomenalno zdravi čajevi

Na Mediteranu je bergamot oduvijek prisutan u tradicionalnim lijekovima i to kao sredstvo za liječenje upala i rana, pa se koristi kao izuzetno učinkovit antiseptik

Earl Grey s bergamotom je ljekovit
Earl Grey s bergamotom je ljekovit (Wikipedia)
Više o

bolesti srca

,

statini

,

LDL kolesterol

,

HDL kolesterol

,

bergamot

,

Earl Grey

,

flavononi

Earl Grey, jedna od najpoznatija vrsti čaja osim svog odličnog okusa ima i nevjerojatno ljekovite učinke, zaključili su znanstvenici koji su bergamot, ekstrakte voća koje sadrži ovaj čaj nazvali superhranom za srce.

Bergamot je zapravo ekstrakt agruma koji Earl Grey čaju daje njegov prepoznatljiv okus, a njihov učinak na kolesterol jednak je onome koji imaju prilično kontroverzni statini, no bez ikakvih štetnih nuspojava. 

Earl Grey upravo zbog bergamota sadrži enzime HMGF ili hidroksi metil glutarilnom flavononi, spojeve koji su se u istraživanjima pokazali izuzetno učinkoviti u liječenju raznih bolesti srca. 

Ekstrakt bergamota s HMGF-om smanjio je razine lošeg, LDL kolestrola i povećao razine dobrog, HDL kolesterola. Znanstvenici vjeruju da je bergamot odgovoran i za sjajne učinke koje na prevenciju bolesti srca ima mediteranska kuhinja. 

Inače, na Mediteranu je bergamot oduvijek prisutan u tradicionalnim lijekovima i to kao sredstvo za liječenje upala i rana, pa se koristi kao izuzetno učinkovit antiseptik. 

31.03.2014. 16:52:52
Novi komentar
nužno
nužno