« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Feng shui vašeg doma

Kako je jedna od novogodišnjih odluka vjerojatno i malo više reda u domu, evo što bi trebali napraviti kako bi se to ostvarilo

Uredite dom!
Uredite dom! (Arhiva)
Više o

uređenje doma

,

boje

,

Feng shui

,

savjeti

Feng shui doma nije tako zahtjevam kako bi vam se moglo činiti na temelju površnog čitanja članaka o toj drevnoj vještini uravnoteživanja energija u prostoru, a kako je jedna od novogodišnjih odluka vjerojatno i malo više reda u domu, evo što bi trebali napraviti kako bi se to ostvarilo.

Za početak, odaberite središte doma i uredite ga tako da njime vlada zemljani elementi - to znači kremasti, zlatni tonovi ili žuta boja, ugodne fotelje, biljke i umjetnička djela sa simbolima mira i zdravlja, no bez motiva vode. 

Blagovaonica - ako je imate, upotrebljavajte je obavezno, a ne da jedete pred televizorom. Posuđe obavezno mora biti cijelo, a kad je ne koristite neka na stolu bude zdjela svježeg voća koja simbolizira zdravlje. 

Dnevni boravak - treba biti opuštajuća, stoga izbjegavajte oštre linije, staklene predmete i obavezno sakrijte sve moguće kablove. 

Hodnik - prvo i osnovno, oslobodite ga svakog viška, jer on treba privući ljudi i dati im osjećaj ugode. Nemojte odlagati stvari tako da se vide, već postavite ugradbene ormare i vješalice, tako da bude reda.

Kuhinja - odvojite sudoper i štednjak biljkom ili nekom drvenom daskom kako im se energije (vode i vatre) ne bi sudarale, neka smočnica bude uredna, a jednako tako i hladnjak.

Kupaonica - vrata uvijek moraju biti zatvorena, a poklopac na školjci spušten. Nije loše postaviti malo ogledalo na vanjskoj strani vrata kako bi energija ostajala u domu.

Spavaća soba - izbacite sve viškove, treba vam krevet, ormar i tepisi, a ispod kreveta ne bi smjelo biti ničega. Ako ste u braku ili vezi, svega treba imati u paru - od noćnih ormarića nadalje, kako bi se uspostavila ravnoteža u vezi.

Ulazna vrata - kroz njih energija ulazi u dom, pa ih sredite u cijelosti: popravite boju s obje strane te podmažite kvaku, šarke i bravu, 

Eto, nije tako komplicirano...

02.01.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno