objavljeno 02.01.2019. 15:01:00
SAVJETI

Feng shui vašeg doma

Kako je jedna od novogodišnjih odluka vjerojatno i malo više reda u domu, evo što bi trebali napraviti kako bi se to ostvarilo

Uredite dom!
Uredite dom! (Arhiva)

Feng shui doma nije tako zahtjevam kako bi vam se moglo činiti na temelju površnog čitanja članaka o toj drevnoj vještini uravnoteživanja energija u prostoru, a kako je jedna od novogodišnjih odluka vjerojatno i malo više reda u domu, evo što bi trebali napraviti kako bi se to ostvarilo.

Za početak, odaberite središte doma i uredite ga tako da njime vlada zemljani elementi - to znači kremasti, zlatni tonovi ili žuta boja, ugodne fotelje, biljke i umjetnička djela sa simbolima mira i zdravlja, no bez motiva vode. 

Blagovaonica - ako je imate, upotrebljavajte je obavezno, a ne da jedete pred televizorom. Posuđe obavezno mora biti cijelo, a kad je ne koristite neka na stolu bude zdjela svježeg voća koja simbolizira zdravlje. 

Dnevni boravak - treba biti opuštajuća, stoga izbjegavajte oštre linije, staklene predmete i obavezno sakrijte sve moguće kablove. 

Hodnik - prvo i osnovno, oslobodite ga svakog viška, jer on treba privući ljudi i dati im osjećaj ugode. Nemojte odlagati stvari tako da se vide, već postavite ugradbene ormare i vješalice, tako da bude reda.

Kuhinja - odvojite sudoper i štednjak biljkom ili nekom drvenom daskom kako im se energije (vode i vatre) ne bi sudarale, neka smočnica bude uredna, a jednako tako i hladnjak.

Kupaonica - vrata uvijek moraju biti zatvorena, a poklopac na školjci spušten. Nije loše postaviti malo ogledalo na vanjskoj strani vrata kako bi energija ostajala u domu.

Spavaća soba - izbacite sve viškove, treba vam krevet, ormar i tepisi, a ispod kreveta ne bi smjelo biti ničega. Ako ste u braku ili vezi, svega treba imati u paru - od noćnih ormarića nadalje, kako bi se uspostavila ravnoteža u vezi.

Ulazna vrata - kroz njih energija ulazi u dom, pa ih sredite u cijelosti: popravite boju s obje strane te podmažite kvaku, šarke i bravu, 

Eto, nije tako komplicirano...

02.01.2019. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/feng-shui-vaseg-doma/116214/