« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
ODLIČNO

Facebook će vam otkriti pokušaj provale u vaš račun

Facebook nudi novu mogućnost zaštite vašeg računa - korisnici će uskoro moći vidjeti jesu li zaista primili poruku od Facebooka

Facebook dodatno poradio na sigurnosti
Facebook dodatno poradio na sigurnosti (Pixabay)
Više o

Facebook

,

hakiranje računa

Facebook vodi evidenciju svih mailova koje je "nedavno" poslao korisnicima, a koji se mogu pronaći u postavkama aplikacije.

Korisnici će uskoro moći vidjeti jesu li zaista primili poruku od Facebooka u opciji "Pogledaj nedavne mailove primljene od Facebooka" na dnu stranice za Sigurnost i prijavu.

Ako mailove ne šalje Facebook, oni se neće tamo nalaziti.

"Facebookmail.com je domena koju Facebook koristi kad šalje notifikacije nakon što zamijeti pokušaj logiranja u neki račun ili zahtjev za promjenom lozinke", objašnjavaju iz tvrtke.

"Ako niste sigurni jeste li taj mail primili od Facebooka, možete provjeriti je li legitiman na web stranici facebook.com/settings kako biste pronašli listu mailova koje smo poslali."

"Hakeri su vješti u pronalaženju načina kako prikazati svoje mailove kao naše, pa vas često mogu prevariti tražeći da dijelite osobne podatke poput lozinke. Drugi će vas pokušati poslati na opasne web stranice koje mogu zaraziti vaša računala."

Ako sumnjate da vam se nešto takvo događa, iz Facebooka pozivaju da problem prijavite na  phish@facebook.com, a ako smatrate da vam je račun već hakiran, posjetite facebook.com/hacked.

Piše: Andrea Holi
27.12.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno