« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
2017

Sedam tredova na tržištu pametnih telefona u ovoj godini

Realno, visoko kvalitetni zasloni, moduli kamera, finoća izrade koja je često na filigranskoj razini, moćni sustavi na čipu, AI, optimizacija i drugi aspekti nisu podcijenjeni

Što se događa na tržištu pametnih telefona
Što se događa na tržištu pametnih telefona (Arhiva)
Više o

pametni telefoni

,

trendovi

Ova godina bila je vrlo dinamična u svijetu pametnih telefona. Konkurencija je postala brutalnija, tvrtke agresivnije u pokušaju da ukradu tržišni udio svojih konkurenata. Mnogi proizvođači pametnih telefona pojačali su i ulaganja u brendiranje.  No, to nije sve, evo još sedam ključnih trendova u svijetu smartphona koji su obilježili 2017. godinu.

Rast cijena pametnih telefona

Prosječna prodajna cijena pametnih telefona diljem svijeta se povećala. Ovaj trend je bio osobito vidljiv u top segmentu. Realno, visoko kvalitetni zasloni, moduli kamera, finoća izrade koja je često na filigranskoj razini, moćni sustavi na čipu, AI, optimizacija i drugi aspekti nisu podcijenjeni.

Tu je i stroža provjera kvalitete proizvoda u proizvodnom procesu. Svaki nedostatak može izazvati negativan efekt ( sjetimo se samo nesretnog Samsung Note 7 modela).  Na primjer, Huawei je podvrgnuo svoje punjače i tehnologiju brzog punjenja rigoroznim testovima koji simuliraju stvarne životne scene. 

Više pročitajte na portalu preporucamo.com

Piše: Sanja Ledinek
27.12.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno