« Seks
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Erogene zone poboljšat će vam seks

Nježnim maženjem i vrućim poljupcima pojačava se želja za seksom, a mjesta se podjednako mogu stimulirati za vrijeme predigre i samog seksualnog čina.

Uživajte jedno u drugome
Uživajte jedno u drugome (FreeDigitalPhotos)
Više o

erogene zone

,

muške erogene zone

,

ženske erogene zone

Erogene zone mjesta su na tijelu koja će nas dovesti do pojačanog uzbuđenja ako ih stimuliramo vrućim poljupcima i nježnim maženjem, što će pojačati želju za seksom. Uzbuđenje zapravo donose male živčane stanice koje se nalaze na tim, posebno osjetljivim mjestima. 

>> Erogene zone koje garantiraju orgazam >>

Da ne bi bilo zabune, radi se o osjetljivim mjestima koje treba istražiti, a ne o jednostavnim prekidačima koje se lako može isključiti i uključiti.

Muške erogene zone: bradavice, testisi, prostata, vrat, leđa

Ženske erogene zone: klitoris, stražnjica, grudi, bedra, venerin brežuljak

>> Koje su najjače ženske erogene zone >>

Erogene zone mogu se pronaći istraživanjem partnerova tijela i razgovorom. Dok žene mogu bez problema podnijeti višesatno diranje osjetljivih točaka i u tome uživati, muškarci preferiraju nešto brži proces i izravan prelazak na suštinu stvari - seks.

Postoje podijeljena mišljenja oko toga jesu li zone urođene ili se razvijaju postupno. Vjerojatno su obje teorije djelomično točne, a stručnjaci čak smatraju da na razvoj vrlo osjetljivih zona utječe roditeljski odnos prema djetetu.

>> Muške erogene zone >>

Stimulacija tih izuzetno osjetljivih područja ne dovodi nužno do orgazma. Iako uzbuđenje u svakom slučaju raste, eksplozija često izostaje, a najčešći razlog je psihičke prirode. Ako osoba zapravo ne želi seks ili razmišlja o drugim stvarima, same erogene zone neće pomoći u postizanju vrhunca.

 

06.02.2015. 23:00:00
Novi komentar
nužno
nužno