« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
Nogomet

Engleska krenula u kampanju za organizaciju SP-a 2018.

Kampanja je startala na engleskom "nogometnom hramu", stadionu Wembley.

Fotografija vijesti
Više o

David Beckham

,

SP u nogometu

Uloga promotora engleske kampanje za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine dodijeljena je jednom od najboljih engleskih nogometaša Davidu Beckhamu, a na predstavljanju su bili i britanski premijer Gordon Brown, zvijezda engleske vrste i Manchester Uniteda Wayne Rooney, ali i brojne bivše legende kao što su Sir Bobby Charlton i Sir Geoff Hurst.

"Igranje na Svjetskom prvenstvu u vlastitoj zemlji san je svakog nogometaša. Siguran sam kako bi engleski navijači stvorili nezaboravnu atmosferu," kazao je Beckham koji je u dresu "Gordog Albiona" upisao 109 nastupa.

Na široj listi za utakmice svjetskog prvenstva nalazi se čak 15 engleskih gradova među kojima najveće iznenađenje predstavljaju Hull, Bristol i Milton Keynes, no tu su i Liverpool, Manchester, London, Newcastle, Sunderland, Leeds, Sheffield, Birmingham, Derby, Leicester, Nottingham i Portsmouth.

"Bio bi to sjajan festival nogometa. Vlada maksimalno podržava cijelu kandidaturu i cijeli projekt," naglasio je britanski premijer Brown.

Engleska je do sada samo jednom, 1966. godine, bila domaćin World Cupa i tada je osvojila svoj jedini naslov prvaka svijeta.

"Mislim da svjetski nogomet ne može imati veću podršku od one koju mogu pružiti engleski navijači. Naši stadionu su uvijek puni i zvijezde kao što su Ronaldo i Zidane su podržale našu kandidaturu," dodao je Beckham.

Osim Engleske kandidaturu za organizaciju SP-a 2018. ili 2022. podnijelo je 12 zemalja - Australija, Belgija i Nizozemska (zajednički), Španjolska i Portugal (zajednički), SAD, Indonezija, Japan, Meksiko i Rusija, dok su Južna Koreja i Katar zainteresirani jedino za World Cup 2022.

FIFA će domaćine za oba prvenstva odrediti u prosincu iduće godine. (hina/metro-portal)

18.05.2009. 20:04:19
Novi komentar
nužno
nužno