« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
KIKS VIŠKA

Claudio Ranieri dobio otkaz

Juventus će do kraja sezone voditi trener mlade momčadi Ciro Ferrara.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Juventus

,

otkaz

,

Ciro Ferrara

,

Claudio Ranieri

,

Giovanni Cobolli Gigli

Dva kola prija kraja talijanskog nogometnog prvenstva vodstvo Juventusa uručilo je otkaz treneru Claudiju Ranieriu, a momčad će do konca sezone voditi dosadašnji trener mlade momčadi Ciro Ferrara.

Već duže vrijeme se nagađalo o mogućoj promjeni za kormilom torinske "Stare dame", a nakon još jednog kiksa u prvenstvu bilo je samo pitanje kada će Ranieri dobiti otkaz, odmah ili na koncu sezonu. Vodstvo kluba nije željelo čekati i odmah je pokazalo izlazna vrata treneru koji je vodio Juve od lipnja 2007. godine. Do konca sezone momčad će voditi bivša legenda kluba, Ciro Ferrara koji je 11 sezona nosio Juventusov dres. Bio je i pomoćni trener Marcella Lippia u talijanskoj reprezentaciji.

Juventus je veći dio sezone čvrsto držao drugu poziciju koja osigurava direktan ulazak u Ligu prvaka, no već sedam kola je bez pobjede i sada je upitno hoće li biti treći. Četvrtoplasirana Fiorentina ima samo bod manje.

"Ispred nas su još dva kola u kojima moramo potvrditi barem treće mjesto kako bi izbjegli ulazak u kvalifikacije," kazao je predsjednik kluba Giovanni Cobolli Gigli.

Ranieri je stigao u Juve u lipnju 2007. godine umjesto Didiera Deschampsa, a pod njegovim vodstvo torinski klub je bio treći. (hina/metro-portal)

18.05.2009. 21:30:37
Novi komentar
nužno
nužno