« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ČUDESNO

Eliksir ljepote i zdravlja od kojeg mršavite

Čudesnih napitaka ima mali milijun, moglo bi se reći kad se čitaju naslovi, no jedini koji su stvarno takvi su oni od prirodnih sastojaka koje napravite sami

Pomozite svom metabolizmu
Pomozite svom metabolizmu (Shutterstock)
Više o

med

,

grejpfrut

,

sok od grejpa

Grejpfrut je voćka koju mnogi izbjegavaju zbog specifičnog, gorkastog okusa koji na prvu nikome nije simpatičan, no kad pogledamo što sve sadrži, postaje jasno da se radi o pravoj riznici zdravlja.

Naime, grejpfrut je prepun vitamina - A, B, C, D i E u velikim količinama, a od minerala tu su bakar, cink, fosfor, kalcij, magnezij i željezo. Kako uz to sadrži antioksidanse i dokazano djeluje antibakterijski, stvarno nije pametno izbjegavati njegovu konzumaciju.

A kad se svemu tome doda domaći med - zdravlje i ljepota su zagarantirani.

Sok od grejpfruta s medom

Sastojci

1 grejpfrut srednje veličine
1 žličica meda

Priprema

Grejpfrut ogulite i dobro usitnite u blenderu, pa dodajte žličicu meda i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Koristi

Kako je grejpfrut pun pektina, u soku će ga biti u izobilju, a upravo je on odgovoran za regulaciju probave i snižavanje razina lošeg kolesterola i triglicerida. Dokazano je da svakodnevnom konzumacijom ovog napitka možete sniziti razine lošeg kolesterola za 15 posto, a triglicerida za čak 27 posto.

Uz to, ovaj će vam napitak uravnotežiti razine šećera u krvi i omogućiti dulji osjećaj sitosti, a za kraj donosimo možda i najtraženiji učinak - par gutljaja ovog napitka nakon obroka pomoći će vam u izgaranju polovice unešenih kalorija!

Što se čeka?

Upozorenje za kraj - grejp može pojačati djelovanje lijekova, pa ga treba izbjegavati ako koristite lijekove za snižavanje krvnog tlaka, antidepresive, antibiotike, srčane statine i bilo kakve lijekove protiv raka.

29.03.2017. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno