« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
ISPROBAJTE

Eliksir koji čisti pluća od duhanskog dima

Pušači i bivši pušači imaju pluća puna toksina iz duhanskog dima, naročito ako puše cigarete, no ni oni koji se zabavljaju parilicama nisu pošteđeni

Očistite pluća od duhanskog dima
Očistite pluća od duhanskog dima (Arhiva)
Više o

duhanski dim

,

pluća

,

toksini

,

čišćenje pluća

Pušači i bivši pušači imaju pluća puna toksina iz duhanskog dima, naročito ako puše cigarete, no ni oni koji se zabavljaju parilicama nisu pošteđeni - evo napitka koji će to riješiti bez problema:

Eliksir za čišćenje pluća

Sastojci

- 400 grama luka
- 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
- 1 litra vode
- 2 žlice kurkuma
- korijen đumbira veličine palca

Priprema

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu. 

Neka se mješavina kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme.

Uzimanje

Uzmite dvije žlice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka

Blagodati

Đumbir - ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima. 

Kurkuma - krcata je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Luk - luk, kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava

31.05.2017. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno