« Ekosfera
objavljeno prije 18 dana i 7 sati
EKOTLON

Ekotlon na Bundeku

Budite dio novog Festivala zelenih navika: na Bundeku vas čeka EKOTLON REUSE & RECYCLE

Ekotlon
Ekotlon (Arhiva)
Više o

Bundek

,

Ekotlon

Ekološke krize postale su naša svakodnevica, pa moramo poduzimati konkretne korake kako bismo očuvali naš planet za buduće generacije. Zbog toga će 14. rujna zagrebački Bundek postati učionica, trkačka staza te mjesto zabave i okupljanja koje će na aktivan način pridonijeti očuvanju okoliša. Naime, ekološka platforma 24sata EKOTLON ove se godine širi na sasvim novu razinu - EKOTLON REUSE & RECYCLE FESTIVAL.

Svojim inovativnim pristupom ekologiji i sportu događaj je do sada privlačio mnoge obitelji, a uz već tradicionalnu plogging utrku, organizatori sad najavljuju mnoge dodatne zabavne i edukativne sadržaje. Uz to, i ove godine prihod od kotizacija za plogging utrku namijenjen je najpotrebnijima u našoj zajednici, pa će sad Karate klub osoba s invaliditetom Sveta Nedelja dobiti priliku unaprijediti svoj rad i brigu o članovima. Za sudjelovanje u plogging utrci prijave su na web stranici Utrka.com, odnosno ovdje, a više informacija o cijelom festivalu na Bundeku dostupno je na ovoj poveznici.

Bez obzira na to želite li uživati u ukusnoj i zdravoj hrani, naučiti nešto, ploggati sami, s obitelji ili s četveronožnim ljubimcem, organizatori vas pozivaju 14. rujna na zagrebački Bundek kako biste stvorili male zelene navike za velike promjene!

Program festivala uključuje ekološke aktivnosti, pa će posjetitelji moći sudjelovati u radionici Zasadi i rasti te naučiti osnove vrtlarenja, a u radionici Food waste doznati što sve napraviti od ostataka hrane.

Kad je riječ o sportu, tu je tradicionalna plogging utrka, koja se sastoji od tri različite staze: Maxi (5 km), Obiteljska (1,8 km) i Canicross (3,3 km), odnosno pet friendly staza za trkače sa psima. No prije i poslije plogganja stručnjaci u Stretch zoni pokazat će svim ljubiteljima fizičke aktivnosti kako se pravilno zagrijati prije i istegnuti nakon utrke. A na sve upite o tehnikama trčanja i prevenciji ozljeda sudionici će odgovore pronaći u edukativnom kutku.

No kakav bi to bio festival bez ukusnih zalogaja? Za sve obožavatelje tjestenine organizatori priređuju zabavni Pasta party, a za dobro osvježenje na raspolaganju će biti Voćna oaza i Smoothie kutak kao mjesta za uživanje u najsočnijim napicima.

Ali ni to nije sve! Priroda je svuda oko nas, pa će svi sudionici moći posjetiti Radionicu jestivog cvijeća i mikrobilja, na kojoj će iz prve ruke naučiti kako u svakodnevna jela uvrstiti različito bilje.

Također, svi oni koji vole odjeću i održivu modu moći će reciklirati svoje odjevne komade na Ekotlon REUSE & RECYCLE Festivalu zelenih navika i pružiti svojoj staroj odjeći novi život.

04.09.2024. 07:52:00
Novi komentar
nužno
nužno