« Glazba
objavljeno prije 11 godina
NOVOSTI

Editorsi na INmusic festivalu uoči izlaska novog albuma

Novi album kojeg smo čekali četiri godine, snimljen je u Nashvillu pod producentskom palicom Jacquirea Kinga

The Weight of Your Love
The Weight of Your Love (Menart)
Više o

inmusic

,

Editors

,

The Weight of Your Love

Alternativni engleski bend Editors objavit će 1. srpnja novi album „The Weight of Your Love" (Pias/Menart). Najavili  su ga singlom „A ton of love" koji će predstaviti i hrvatskoj publici na INmusicu na Jarunu (24.-26. lipanj). Što publika može očekivati od njihovih nastupa komentira glavni vokal Tom Smith:

„Svirat ćemo mnogo novih pjesama kao i neke s prijašnjih albuma. Međutim, neke stare pjesme su prošlo kroz promjene i dodan im je taj „svježi" štih. Proširili smo pet pjesama i više se toga događa na pozornici, a zvuk je još snažniji. Na novom albumu je mnogo intimnih trenutaka i potrudit ćemo se prenijeti to i na pozornicu."


Uz nove pjesme, među kojima je i najavni singl, Editorsi će publiku podsjetiti i na svoje najveće hitove poput„Munich", „Blood"„Smokers Outside the Hospital Doors" i „Papillon".

 

Bit će ovo njihov četvrti album.  Debitantski album „The Back Room" (2005) prodan je u pola milijuna primjeraka samo u Velikoj Britaniji, a iduća dva „An End Has a Start" (2007) i „In This Light and on This Evening" (2009) proglašeni su najboljim britanskim albumima tih godina, a pratile su ih i nominacije za Mercury Prize i Brit Awards za najbolji bend. 

Novi album kojeg smo čekali četiri godine, snimljen je u Nashvillu pod producentskom palicom Jacquirea Kinga (Tom Waits, Norah Jones, Of Monsters and Men, Kings of Leon). Osim promjene producenta, bend je prošao i promjenu članova. Prije godinu dana napustio ih je jedan od osnivača, Chris Ubarnowicz, a došla su čak dva nova člana i unijeli novu energiju. 

„Literalni fokus albuma je na ljubavnim pjesmama, ali onima koje prkose tradicionalnim ljubavnim pjesamama" - komentiraju iz benda.

Iako su ih uspoređivali s kultnim bendovima poput Joy Division i Echo & the Bunnymen, R.E.M, dečki su nametnuli svoj prepoznatljivi stil i stekli gomilu fanova za koje sviraju na brojnim svjetskim festivalima među kojima je i zagrebački INmusic Festival. Osim na INmusicu, Editorsi će svirati na svim najvažnijim europskim festivalima uključujući belgijski Werchter Festival na kojem su headlineri, Lowlands u Nizozemskoj, Sziget Festival u Mađarskoj, Glastonbury Festival u Velikoj Britaniji te još dvadesetak drugih. 

 

17.06.2013. 11:20:00
Novi komentar
nužno
nužno