objavljeno 17.06.2013. 11:20:00
NOVOSTI

Editorsi na INmusic festivalu uoči izlaska novog albuma

Novi album kojeg smo čekali četiri godine, snimljen je u Nashvillu pod producentskom palicom Jacquirea Kinga

The Weight of Your Love
The Weight of Your Love (Menart)

Alternativni engleski bend Editors objavit će 1. srpnja novi album „The Weight of Your Love" (Pias/Menart). Najavili  su ga singlom „A ton of love" koji će predstaviti i hrvatskoj publici na INmusicu na Jarunu (24.-26. lipanj). Što publika može očekivati od njihovih nastupa komentira glavni vokal Tom Smith:

„Svirat ćemo mnogo novih pjesama kao i neke s prijašnjih albuma. Međutim, neke stare pjesme su prošlo kroz promjene i dodan im je taj „svježi" štih. Proširili smo pet pjesama i više se toga događa na pozornici, a zvuk je još snažniji. Na novom albumu je mnogo intimnih trenutaka i potrudit ćemo se prenijeti to i na pozornicu."


Uz nove pjesme, među kojima je i najavni singl, Editorsi će publiku podsjetiti i na svoje najveće hitove poput„Munich", „Blood"„Smokers Outside the Hospital Doors" i „Papillon".

 

Bit će ovo njihov četvrti album.  Debitantski album „The Back Room" (2005) prodan je u pola milijuna primjeraka samo u Velikoj Britaniji, a iduća dva „An End Has a Start" (2007) i „In This Light and on This Evening" (2009) proglašeni su najboljim britanskim albumima tih godina, a pratile su ih i nominacije za Mercury Prize i Brit Awards za najbolji bend. 

Novi album kojeg smo čekali četiri godine, snimljen je u Nashvillu pod producentskom palicom Jacquirea Kinga (Tom Waits, Norah Jones, Of Monsters and Men, Kings of Leon). Osim promjene producenta, bend je prošao i promjenu članova. Prije godinu dana napustio ih je jedan od osnivača, Chris Ubarnowicz, a došla su čak dva nova člana i unijeli novu energiju. 

„Literalni fokus albuma je na ljubavnim pjesmama, ali onima koje prkose tradicionalnim ljubavnim pjesamama" - komentiraju iz benda.

Iako su ih uspoređivali s kultnim bendovima poput Joy Division i Echo & the Bunnymen, R.E.M, dečki su nametnuli svoj prepoznatljivi stil i stekli gomilu fanova za koje sviraju na brojnim svjetskim festivalima među kojima je i zagrebački INmusic Festival. Osim na INmusicu, Editorsi će svirati na svim najvažnijim europskim festivalima uključujući belgijski Werchter Festival na kojem su headlineri, Lowlands u Nizozemskoj, Sziget Festival u Mađarskoj, Glastonbury Festival u Velikoj Britaniji te još dvadesetak drugih. 

 

17.06.2013. 11:20:00
http://m.metro-portal.hr/editorsi-na-inmusic-festivalu-uoci-izlaska-novog-albuma/78778/