« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
najava

Eagles of Death Metal u ožujku u Zagrebu

Fotografija vijesti
Više o

Boogaloo

,

Eagles of Death Metal

,

Queens of the Stone Age

,

Josh Homme

,

Jesse Hughes

Nakon Boba Dylana i Manic Street Preachersa u Varaždinu te sjajnog Conora Obersta u Zagrebu, promotori Radar Festivala 2009. godinu započinju novim glazbenim spektaklom - Eagles of Death Metal. Dvije godine nakon što su zapalili Tvornicu, Eagles of Death Metal, off-projekt karizmatičnog i svestranog frontmena Queens of the Stone Age, Josha Hommea i njegovog prijatelja iz djetinjstva Jessea Hughesa, ponovno se vraćaju u Zagreb, ovaj put s namjerom da “zapale” Boogaloo. 

Rođeni prije, a sazrijeli poslije fantastičnog uspjeha, kojeg je Homme doživio s Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal (EODM), zajahali su na valu njegove popularnosti i od prijateljskog projekta Hommea i Hughesa postali ozbiljna koncertna atrakcija. Stvoreni kao studijski desert-rock projekt krajem devedesetih, ponovno su se okupili početkom novog stoljeća te 2004. objavili prvi studijski album: "Peace, Love, Death Metal". Njihova glazbena prepoznatljivost sažeta je u duhovitom i lucidnom imenu benda, a sastoji se od čvrstog rocka napajanog Stonesima, ZZ -Topom, T-Rexom i AC/DC, ali i Stoogesima, Black Keysima ili Crampsima, kojima su EODM u jednakoj mjeri slični i različiti.

Iako najveći dio pažnje svakako zahvaljuju zvjezdanom statusu Josha Hommea, koji u Eaglesima sjedi na bubnjevima, njihova energija i kreativna snaga uvelike proizlazi iz Jessea Hughesa, jednog od najboljih, najzabavnijih i najkomunikativnijih frontmena današnjice, koji se prije dvije godine oduševio Zagrebom i Hrvatskom te obećao starost provesti na našoj obali. 

Sazrijevajući kroz zafrkantsko iščitavanje doslovno svih najvažnijih rock i garage-rock imena sedamdesetih, EODM su svojim trećim studijskim albumom "Heart on", izdanim ove godine, potvrdili da se radi o bendu koji svakim novim izdanjem produbljuje granice vlastite kreativnosti. "Heart on" je do sada najkompletniji i najambiciozniji album EODM, a u sklopu europskog kraka turneje kojom ga predstavljaju, 19. ožujka 2009. će ponovno pohoditi Zagreb, koji ih, nakon sjajnog koncerta od prije dvije godine, željno očekuje.

25.12.2008. 13:03:10
Novi komentar
nužno
nužno