« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 dana i 21 sat
SAVJETI

Dvije namirnice za bolji san

Dijetetičar Jesse Feder izdvojio je dvije takve namirnice koje mogu promicati zdravlje srca i bolje navike spavanja

E, to ;)
E, to ;) (Arhiva)
Više o

trešnje

,

banane

Kao što jako dobro znamo, prehrana igra ključnu ulogu u svakom području našeg zdravlja, što uključuje i zdravlje srca te spavanje. Srećom, postoji mnogo namirnica koje mogu pomoći u ovim područjima.

Dijetetičar Jesse Feder izdvojio je dvije takve namirnice koje mogu promicati zdravlje srca i bolje navike spavanja. 

Trešnje - trešnje nude više od izvrsnog okusa. Sadrže puno nutritivnih vrijednosti, a Feder ističe da su prirodni izvor melatonina, hormona odgovornog za regulaciju ciklusa spavanja i budnosti. "Trešnje su dobar izvor prirodnog melatonina, za koji je poznato da potiče miran san", rekao je za SheFinds. Uključivanjem trešanja u svoju večernju rutinu, bilo kao međuobrok prije spavanja ili kao dio deserta, možemo poboljšati svoj san. Osim toga, Feder naglašava njihovu ulogu kao snažnog izvora antioksidansa, spojeva koji se bore protiv upala i oksidativnog stresa u tijelu. "Antioksidansi su izvrsni za smanjenje ili suzbijanje upala, što može biti korisno za zdravlje srca", dodao je.

Banane - stručnjaci već dugo hvale banane zbog njihove hranjive vrijednosti. Feder ističe dva ključna minerala koja se nalaze u bananama: magnezij i kalij. "Banane su izvrstan izvor magnezija i kalija, a oba mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka i opuštanju mišića", pojasnio je. Uključivanje banana u večernju rutinu može pomoći umiriti tijelo i pripremiti ga za kvalitetan noćni odmor. Osim svojih svojstava za pospješivanje sna, banane također nude značajne prednosti za zdravlje srca. Feder naglašava ulogu kalija u regulaciji krvnog tlaka, što je vitalni aspekt kardiovaskularnog zdravlja. "Kalij, koji pomaže u regulaciji krvnog tlaka, također može pomoći u promicanju zdravlja srca. Sadržaj vlakana u bananama odličan je za promicanje zdrave tjelesne težine i probave, što je korisno za naše srce", zaključuje dijetetičar.

24.04.2024. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.04.2024. 15:39
    Banane dokazano
Novi komentar
nužno
nužno