« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NARAVNO!

Društvene mreže su stvarno negativne...

Veća je vjerojatnost da će političke objave na društvenim mrežama postati viralne ako se njima kritiziraju protivnici, u usporedbi s onima kojima se podržava kolega s istim političkim stavom

Sve ide u krivo...
Sve ide u krivo... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

negativnosti

Društvene mreže su već dugo samostalno biće koje se promijenilo i postalo nekakav Frankenstein koji radi pogrešne stvar...

Analitičari s Cambridgea proučili su gotovo tri milijuna tvitova i objava na Facebooku prenesenih iz američkih medija i sa stranica političara te su otkrili da će one u kojima se izruguju suparnici biti dvostruko češće dijeljene u odnosu na objave u kojima se podržava kolega s istog političkog spektra.

Ustanovljeno je i da su objave o političkim protivnicima dobile više nego dvostruko ljutitih emotikona od 'lajkova' na afirmativnim objavama.

>> Društvene mreže nas - deprimiraju! >>

Rezultati su objavljeni u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Udaranje po političkom protivniku najbolji je pokazatelj koja će objava postati viralna. Isto vrijedi i za one koji naginju i demokratima i republikancima, bez obzira na to je li riječ o Facebooku ili Twitteru", rekao je autor studije Steve Rathje s Cambridgea.

"Društvene mreže nas drže maksimalno angažiranima zbog prodaje oglasa. Takav poslovni model na koncu nagrađuje političare i medijske tvrtke koje produciraju sadržaj s ciljem poticanja podjela", dodao je.

>> Zašto ljudi koriste društvene mreže >>

"Naša studija ukazuje na to da osjećaji mržnje puo češće privlače pažnju korisnika od pozitivnih emocija kojima se izražava ljubav, što vjerojatno potiče opasnu političku klimu", zaključio je.

11.10.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.10.2021. 22:08
    mnogi dođu liječiti frustracije
Novi komentar
nužno
nužno