« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
PRIPAZITE

Doručak koji treba izbjegavati u širokom luku

OK, doručak je važan obrok, velik broj nutricionista tvrdi i najvažniji, no to ne znači da možete navaliti kao sivonja i pomesti pola hladnjaka ...

Malo lakše za doručak, obavezno
Malo lakše za doručak, obavezno (DeviantArt)
Više o

doručak

,

nezdrava hrana

,

voćni sokovi

,

voćni jogurt

,

dobar doručak

,

loš doručak

,

pekarski proizvodi

Doručak je, tvrde, najvažniji obrok u danu, a ima i još jedna - doručkuj kao kralj ... i tako dalje, do siromaška za večeru. Ovo na neki način implicira da bi doručak trebao biti obilan i hranjiv.

To nije neistina, ali može zavarati - potrebno je pojesti izbalansirani obrok koji će sadržavati dovoljno svih grupa hrane kako bi vas zasitio i dao vam neophodnu energiju, no istovremeno treba pripaziti što jedete.

Pogađate, sad ćemo o tome što NE bi trebali jesti ...

Pekarski proizvodi - uz to što su napravljeni od bijelog brašna, prepuni su aditiva, soli i šečera koji će zadržati vodu u organizmu i debljati vas. Ako vam je neki oblik kruha nužan za doručak, neka bude od cjelovitih žitarica koje sadrže prehrambena vlakna. Dodajte normalan jogurt i neki zdravi namaz i evo vama ukusnog i zdravog doručka doručka.

"Pošteni" doručak - obično uključuje masnu i kaloričnu hranu tipa jaja sa špekom, punomasni sir, majoneze i slične dodatke. Ovo je super doručak kad se spremate za rad u polju, no kako je u igri tipkovnica računala u najvećem broju slučajeva, smanjite doživljaj ... Jaje je super, no jedino ako je kuhano, pa uz njega pojedete tostirani cjeloviti kruh i popijete, recimo, čaj.

Voćni sokovi i jogurti - na većini njih koči se natpis da su garantirano prirodni, no zapravo se radi o sokovima prepunim aditivima i šećerom, što daje kratkotrajni udar energije koji brzo nestaje. Kvalitetnija solucija je, naravno, voće koje pojedete, jer tako unosite i prehrambena vlakna koja će regulirati probavu. Apsolutno isto vrijedi i za voćni jogurt, stoga se držite običnog ako već ne radite svoj.

21.04.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno