« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Domaće maske za lice koje pomlađuju

Kad govorimo o domaćim maskama za lice od prirodnih sastojaka, dovoljan je i samo jedan koji će napraviti upravo ono što vam treba

Dovoljan je i jedan sastojak
Dovoljan je i jedan sastojak (Shutterstock)
Više o

maska za lice

,

lijepa koža

,

prirodne maske za lice

,

domaće maske

Prirodne maske za lice bit će učinkovitije i bolje za vašu kožu od kupovnih, pa smo vam pripremili nekoliko maski koje se rade od samo jednog sastojka, ali rade prava mala čuda.

Avokado - pun je vitamina A, C, E, željeza, kalija, nijacina (vitamin B3) i pantotenske kiseline. Zgnječite ga i ostavite na licu desetak minuta zatim isperite.

Banana. Radi se o jednom od najhranjivijih komada voća jer sadrže velike količine magnezija, cinka, željeza, joda, kalija, vitamina A, B, E i F. Sve navedeno jako je dobro za kožu. Zgnječite jednu bananu, nanesite je na lice i nakon 30 minuta isperite.

Bjelanjak - proteini iz bjelanjka suše se na površini kože i time postižu učinak zatezanja. Istucite bjelanjak dok ne postane pjenast i nanesite ga na lice. Sačekajte da se sasuši i isperite toplom vodom.

Grožđe - sadrži moćne antioksidanse, polifenole, koji usporavaju starenje kože. Prerežite jednu bobicu i utrljajte je po čitavom licu. Kasnije isperite.

Jabučni ocat - poboljšava krvotok u malim kapilarama, ima antiseptičko djelovanje (sprječava rast bakterija i virusa i gljivica). Razblažite jabučni ocat u vodi u omjeru 1:2. Nakon što umijete lice ujutro i navečer, uzmite vate i lagano nanesite na lice.

Jogurt - sadrži alfa-hidroksilne kiseline uključujući i mliječnu koje se najčešće koriste za smanjenje bora. Također je pun B-kompleksa, naročito B-5 ili pantotenske kiseline koja se koristi za obnavljanje kože. Nanesite na lice i nakon 15 do 20 minuta isperite.

Maslinovo ulje. Sjajan izvor skvalena, prirodnog ovlaživača koji se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima. Sadrži prirodne antioksidanse (vitamin A i E) kao i određene polifenole. Nanesite ga malo na usne i lice prije spavanja i ujutro isperite.

Med - ima humektantska svojstva što znači da privlači i zadržava vlagu pa je zato sjajan za suhu kožu. Uzmite vlažnu krpu umočenu u toplu vodi i ovlažite lice kako biste otvorili pore. namažite lice medom i ostavite ga između 15 do 30 minuta. Isperite toplom vodom i laganim tapkanjem ručnikom umočenim u hladnu vodu  obrišite lice (hladna voda će zatvoriti pore).

Mlijeko - pogledajte pod jogurt. Nanesite ga uz pomoć vate, neka stoji dok ne osjetite zatezanje kože. Isperite vodom.

Soda bikarbona - ima lagana abrazivna svojstva. nanesite je na lice ili je dodajte klasičnom sredstvu koje koristite za čišćenje lica. Sjajna je i za uravnoteženje pH vrijednosti kože.

Žumanjak - pun je vitamina A koji je inače ključan sastojak u borbi protiv akni. razmažite ga po licu i vratu i ostavite 30 minuta. Isperite hladnom vodom.

15.04.2015. 16:18:04
Novi komentar
nužno
nužno