« Glazba
objavljeno prije 15 godina
sjećanje na legendu

Dodjela nagrada BET-a u znaku Michaela Jacksona

Black Entertainment Television odao počast svojoj najvećoj zvijezdi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jamie Foxx

,

Michael Jackson

,

Black Entertainment Television

,

Ne-Yo

,

Lil' Wayne

Tri dana nakon iznenadne smrti Michaela Jacksona, u nedjelju navečer je u Los Angelesu održana dodjela godišnjih nagrada BET-a koja se pretvorila u odavanje počasti preminuloj superzvijezdi pop glazbe.

Dvosatna svečana dodjela nagrada afroameričkih televizijskih postaja, održana u dvorani Shrine Auditoriuma, tako je postala prvi veliki događaj posvećen spomenu na Jacksona, koji je umro prošloga četvrtka nakon zatajenja srca u dobi od 50. godina u Los Angelesu.

U programu dodjele nagrada nastupila je miješana skupina Jackson, a voditelj Jamie Foxx pokušao je moonwalk, plesni korak koji je bio Jacksonov zaštitni znak.

"Ne treba biti tužan. Mi želimo proslaviti toga crnog čovjeka...Proći ćemo kroz cijeli opus Michaela Jacksona", rekao je Foxx. Dobitnici nagrada odavali su počast Jacksonu dok su primali priznanja.

"Svi znamo da nitko od nas ne bi bio u ovoj dvorani bez Michaela Jacksona", rekao je Lil Wayne, proglašen najboljim muškim hip-hop izvođačem. "Ja oplakujem njegovu smrt, ali slavim njegov život. Zbog toga smo ovdje večeras", rekao je reper Ne-Yo. Pjevač Ray J je kazao kako je 'kralj popa' bio "najbolji svih vremena".

Jacksonov otac Joe pridružio se poznatim glazbenicima na dodjeli, rekavši da je "jako zabrinut" zbog okolnosti koje okružuju smrt njegovog sina.

Izvor: Hina
29.06.2009. 08:11:52
Novi komentar
nužno
nužno