« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Djeci treba umjetničko obrazovanje

Zbog umjetničkog obrazovanja djeca imaju puno koristi u socijalnom, emotivnom i akademskim djelovanju

Neka budu mali umjetnici
Neka budu mali umjetnici (Arhiva)
Više o

djeca

,

umjetnost

,

umjetničko obrazovanje

Umjetničko obrazovanje ima velik utjecaj na djecu, pokazao je cijeli niz istraživanja. Djeca koja sudjeluju u umjetnosti, bez obzira radi li se o plesu, kazalištu ili vizualnim medijima, vrlo će vjerojatno biti suosjećajna, disciplinirana i vrlo rado će pisati testove.

"Zbog umjetničkog obrazovanja djeca imaju puno koristi u socijalnom, emotivnom i akademskim djelovanju", objasnio je znanstvenik Dan Bowen sa Sveučilišta Missouri. 

Studija je usporedila djecu koja su imala umjetničke programe i one koje nisu. Umjetnost također može pomoći djeci koja imaju određene probleme u školi. "Djeca koja nisu bila izvrsna u nastavi, bila su više angažirana, zbog toga što im to daje drugačiji pogled na učenje", objašnjava učitelj Tiffany Thompson za KQED. 

Druga istraživanja su pokazala da odlazak u kazalište i muzeje također pomaže djeci, povećava toleranciju kod djece, potiče interes za umjetnost i stvara kritički pogled

Sudjelovanje u različitim umjetničkim aktivnostima pomaže djeci da se bolje razviju što će im dobro doći u odrasloj dobi. Dijete razvija kreativnost što mijenja način na koji razmišlja i sigurno će mu pomoći kasnije u poslovnom životu.

Razvoj samopouzdanja jedna je od važnih dobrobiti ovakvih aktivnosti. Izlazak na pozornicu ili crtanje neke nove slike znači da će dijete izaći iz svoje komforne zone i tako naučiti da može više. 

Kroz pjevanje ili slikanje dijete može naučiti koliko je važno fokusirati se na jednu stvar, što će mu kasnije pomoći kod učenja i u poslu. Svako dijete će na ovaj način naučiti što mu treba i izvući najbolje od sebe. 

18.02.2019. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno