« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OPREZNO

Djeca trudnica s previše kilograma imat će problema s debljinom

Trudnice koje imaju viška kilograma rađaju djecu koja u kasnijoj dobi imaju problema s debljinom i svim povezanim bolestima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

trudnoća

,

pretilost

,

debljina

Mnoge Amerikanke koje dobiju previše kilograma tijekom trudnoće riskiraju da njihove bebe, osim što će se roditi teške, budu kasnije u budućnosti i debeli odrasli ljudi, pokazala je velika američka studija objavljena u četvrtak.

David Ludwig i Janet Currie analizirali su podatke svih porođaja u Michiganu i New Jerseyu između 1. siječnja 1989. i 31. prosinca 2003. Oni su otkrili da žene koje dobiju previše kilograma tijekom trudnoće rađaju i težu djecu, koja potom imaju veće izglede i sama postati debeli odrasli ljudi. Također mogu biti skloniji svim bolestima koje su povezane s prekomjernom težinom.

>> Ne žurite sa skidanjem kilograma nakon poroda

"Studija sugerira da je najbolje vrijeme za početak borbe protiv pretilosti još prije rođenja, kada majka treba paziti na težinu i prehranu tijekom trudnoće", rekao je Ludwig iz dječje bolnice u Bostonu. "Žene koje dobiju 24 kilograma imaju dvostruko veće izglede dobiti tešku bebu, u usporedbi sa ženama koje dobiju 10 kilograma," kaže studija. (hina/metro-portal)

05.08.2010. 09:51:00
Novi komentar
nužno
nužno