« Zdravlje
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
PRIPAZITE

Djeca su čest uzrok zdravstvenih problema u avionu

Svaki treći uključuje visoke temperature, povraćanje, ozljede od udarca, probleme s disanjem, alergijske reakcije i napadaje.

Problemi su česti...
Problemi su česti... (Wikipedia)
Više o

djeca

,

bolest

,

avion

Svaki šesti zdravstveni problem tijekom leta zrakoplovom odnosi se na djecu, a mnogi su predvidivi, pokazuju rezultati nove studije.

Broj zdravstvenih teškoća tijekom leta pokazuju da roditelji moraju biti spremni na sve.

Znanstveni tim s medicinskog centra Sveučilišta Duke u Sjevernoj Karolini utvrdio je da je među djecom najčešći medicinski incident povraćanje (34 posto), zatim visoke temperature (22 posto) i akutne alergije (5,5 posto). Drugi česti incidenti uključuju abdominalni bol i napadaje.

Svaki sedmi pedijatrijski slučaj uključuje dijete koje sjedi u krilu roditelja. Svaki treći uključuje visoke temperature, povraćanje, ozljede od udarca, probleme s disanjem, alergijske reakcije i napadaje.

Alexandre Rotta, voditelj istraživanja, preporuča oprez na osnovi zdravog razuma.

"Sjetite se uzeti sa sobom u zrakoplov lijekove za svoje dijete, radije nego da ostavljate u prtljazi", rekao je.

Istraživači su obuhvatili medicinske slučajeve 77 zrakoplovnih tvrtki u razdoblju između siječnja 2015. i listopada 2016.U tom je razdoblju bilo više od 75.000 poziva i gotovo 12.000 maloljetnika.

Utvrdili su da je većinu pedijatrijske liječničke skrbi pružila posada (87 posto), a liječnik ili medicinska sestra koji su putovali zrakoplovom volonterski su pomogli u 11 posto slučajeva.

Većina slučajeva riješena je tijekom leta, a samo je jedan od šest trebao dodatnu njegu nakon slijetanja.

U vrlo malom postotku - 0,5 posto - let je trebao biti preusmjeren.

28.12.2019. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno