« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BYE BYE U SIJEČNJU

Disney zatvara studio za specijalne efekte

Posljedica zatvaranja studija bit će i 450 otkaza - ključ u bravu stavit će se nakon snimanja filma "Mars needs Moms"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Disney

,

Robert Zemeckis

,

imagemovers digital

,

polar express

,

Yellow Submarine

Kompanija Disney je najavila da će prekinuti aktivnosti Zemeckinove produkcijske kuće, ImageMovers Digital (IMD), poznate po studiju za specijalne efekte.

Studio će biti zatvoren u siječnju 2011. kada se završi produkcija animiranog filma "Mars needs Moms". Četristo pedeset djelatnika će biti otpušteno.

"Zbog sadašnje gospodarske situacije, moramo naći nove načine ponude kreativnih sadržaja publici i IMD nam se više ne uklapa u ekonomski obrazac", rekao je Alan Bergman, predsjednik studija Disney, prema priopćenju.

IMD je usavršio proces tijekom kojeg računalom snima kretnje stvarnih glumaca i prenosi ih na animirane likove. Taj je postupak upotrijebio Robert Zemeckis u "Polar Expressu" i "Božićnoj priči". Unatoč zatvaranju IMD-a, Disney tvrdi da želi potpisati dugoročnu suradnju s Robertom Zemeckisom i njegovim partnerima iz IMD-a, Jackom Rapkeom i Steveom Starkeyom.

Studio Disney želi napraviti novu verziju psihodeličnog animiranog filma "Yellow Submarine", čija je prva verzija izašla 1968. Taj za to doba revolucionarni animirani film je prikazao Beatlese kao spasioce kraljevstva Pepperland od Blue Meanies, koji mu je želio oteti glazbu. Disney je povjerio taj projekt Robertu Zemeckisu. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 17:32:00
Novi komentar
nužno
nužno