« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Depilirate bikini zonu? Nemojte!

Depilacija nije bezopasna jer uzrokuje urasle dlačice koje nerijetko zahtjevaju medicinsku intervenciju

Ovo nije baš pametno
Ovo nije baš pametno (Wikipedia)
Više o

depilacija

,

bikini zona

,

uklanjanje dlačica

Iako se sve više žena okreće prirodnom izgledu pa prestaju uklanjati dlačice na intimnoj zoni i ispod pazuha, i dalje ih ima 87 posto koje jednostavno ne mogu bez toga. 

Ginekolozi tvrde da uklanjanje dlačica s intimne zone nije tako bezopasno pa tje tako 60 posto žena iskusilo barem jednu zdravstvenu komplikaciju zbog depilacije ili brijanja. 

Prema njima je brijanje najgora metoda uklanjanja dlačica. Liječnica Vanessa Mackay za Independent je objasnila:"Stidne dlačice nude prirodnu zaštitu intimnoj zoni. Štite osjetljivu kožu od virusa i bakterija."

Mackay upozorava i da dlačice spriječavaju da bakterije uđu u organizam, ali i kontroliraju vlažnost kako bi eliminirali pojavu gljivičnih infekcija.

Brijanje žiletom zato je najgora opcija jer kako ginekologinja tvrdi:"Kada se iritirana koža spoji s toplim i vlažnim područjem genitalija, nastaje najbolje okruženje za bakterije koje uzrokuju bolesti."

Ni depilacija nije bezopasna jer uzrokuje urasle dlačice koje nerijetko zahtjevaju medicinsku intervenciju. 

Prije nego što zgrabite žilet dobro promislite i savjetujte se sa svojim kozmetičarem oko najbolje metode uklanjanja dlačica za vaš tip kože. 

03.08.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno