« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana
SVJETSKI DAN

Danas je Svjetski dan mješanaca

Ovaj se dan može obilježiti na više načina, a neki od njih su udomljavanje psa iz azila ili registrirane udruge, spašavanje napuštenog psa i još mnogo toga

Napravite nešto dobro...
Napravite nešto dobro... (Arhiva)
Više o

Svjetski dan mješanaca

Svjetski dan mješanaca obilježava se dva puta godišnje, 31. srpnja i 2. prosinca. Ovaj se dan može obilježiti na više načina, a neki od njih su udomljavanje psa iz azila ili registrirane udruge, spašavanje napuštenog psa, dijeljenje svoje priče i fotografija o ljubimcu mješancu, ali i dijeljenje objava s društvenih mreža o psima kojima je potreban dom.

Isto tako, ako ne možete udomiti psa, možete postati privremeni udomitelj. Privremeni udomitelji omogućuju psu socijalizaciju, uče ga ponašanju u kući ili stanu te općenito lijepom ponašanju, što je dodatni plus za lakše udomljavanje. Osim toga, možete se uključiti u rad azila ili udruge, ili sudjelovati na događajima posvećenim psima mješancima.

Cilj obilježavanja ovog dana jest podizanje svijesti o količini napuštenih životinja te o tome da svaki pas, bez obzira na pasminu, zaslužuje život pun ljubavi i sreće. 


31.07.2024. 11:25:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.08.2024. 09:54
    cuvajte pse
Novi komentar
nužno
nužno