« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana
ZANIMLJIVO

Danas je najgori dan za kretanje na dijetu

Osobe koje na dijetu kreću utorkom gube odlučnost već tijekom prvog tjedna te na kraju završavaju s više kilograma nego prije

Bilo kada osim danas...
Bilo kada osim danas... (Arhiva)
Više o

dijeta

,

utorak

Dijeta se može započeti bilo kada, no, ipak postoji jedan dan kad to ne biste trebali napraviti - utorak. Znanstvenici, naime, tvrde kako je baš utorak najgori dan u tjednu za promjenu uobičajenog načina prehrane.

Do ovakvog zaključka došli su na temelju studije u kojoj je sudjelovalo dvije tisuće Britanki opsjednutih raznim dijetama.

Rezultati su nedvojbeno pokazali da osobe koje na dijetu kreću utorkom gube odlučnost već tijekom prvog tjedna te na kraju završavaju s više kilograma nego prije. S druge strane, osobe koje počinju s mršavljenjem tijekom nedjelje ili ponedjeljka su sklonije značajnijem gubitku težine.

Psihološki gledano, osobe koje kreću na dijetu početkom tjedna tj. ponedjeljkom su motiviranije za njen nastavak od pojedinaca koji se odlučuju za promjenu prehrambenih navika tijekom ostalih dana u tjednu.

Istraživanje je također pokazalo da od dijete najčešće odustajemo petkom, nakon što se poslije napornog i stresnog tjedna dočepamo frižidera.

Nije lako preko noći se odreći svoih prehrambenih navika i usvojiti nove, koje vrlo vjerojatno isključuju većinu namirnica koje svakodnevno unosite u organizam.

Stoga, evo što trebate činiti:

- jedite pet puta na dan
- naspavajte se i bogato doručkujte
- usredotočite se na namirnice koje smijete jesti, a ne na one koje su vam zabranjene
- vježbajte
- zaboravite na stres prije jela

26.11.2019. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno