« Glazba
objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana
NAJAVE

Daliborovo Granje i Skotni Vrag u Boogaloou u subotu 28. listopada

Međimurski četveročlani progresivni post rock bend Daliborovo Granje održat će koncert u Boogaloou u subotu 28. listopada uz podršku virovitičkog psihodeličnog rock benda Skotni Vrag

Daliborovo granje
Daliborovo granje (Arhiva)
Više o

klub Boogaloo

,

Daliborovo Granje

,

Skotni Vrag

Zavidnu međunarodnu pozornost Daliborovo Granje si je priskrbilo po objavi drugog albuma „Hainin" uhvativši pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums" na kojem je u kratkom roku s preko milijun pregleda postao najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene, a puni potencijal i potentnost izdanja prepoznala je i domaća kritika.

I dok su se prvim albumom tek predstavili i naznačili u kojem bi se smjeru mogli razvijati, novi album „Hainin" - što je turski naziv za izdajicu i razbojnika - pravo je malo remek-djelo instrumentalne post rock glazbe na Balkanu."
- Dubravko Jagatić, Nacional

Daliborovo Granje - Live at Frkanovec (2023)

Daliborovo Granje od 2014. u većinskoj mjeri kroz DIY pristup stvara progresivnu i eksperimentalnu post rock glazbu bježeći od uobičajenih etiketa i svrstavanja u glazbene kalupe. Suptilno poigravanje sa stoner rockom i srodnim žanrovima dovodi do ezoteričnih melodija i glazbene katarze. U njihovom katalogu izdanja nalaze se debitantski album „Daliborovo Granje" (2015., Slušaj Najglasnije!) i „Hainin." (2020., Dostava Zvuka).

ֆӄօȶռɨ ʋʀǟɢ - ʐǟɖօʋօʟʝֆ̌ȶɨռǟ

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, prezentira svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje. Iza sebe imaju debitantski album „Skotni Vrag", a bend uz stalne koncertne aktivnosti radi i na novim materijalima.

ULAZNICE

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 8 eura, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 10 eura. Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 34), na svim prodajnim mjestima Entrija i online.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB event: facebook.com/events/669802291686670

08.10.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno