« Seks
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NIJE UVIJEK IDILA

Da, žene glume orgazam i muškarci bi im trebali biti zahvalni

Nova anketa sugerira da je polovica svih žena barem jednom glumilo orgazam. Mnoge to čine čak i cijeli život...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

gluma

,

žene

,

orgazam

,

muškarci

No je li povremena gluma nužno loša? Prema nekim mišljenjima, to je samo jedan sastojak u uspješnom seksualnom životu. Neke to rade kako bi jednostavno ugodile svojemu partneru. Drugi moguć razlog jest što je mnogima teško postići orgazam brzo kao muškarac, posebice ako nisu idealno raspoložene. Jedan uzdah, krik ili nešto slično i svi su sretni.

Istina je, iako će je mnogi muškarci teško cijeniti, da je ponekad najugodniji seks ženama onaj u tišini. Žene znaju da ne može uvijek biti romatnična idila u krevetu. Također im sam čin orgazma nije doseg odnosa između dvoje ljudi. Mogu uživati u osjećajima spokoja, bliskosti, ljubavi i uzbuđenja.

Ako nije posrijedi organski uzrok, mnoge žene glume orgazam iz ljubavi prema svojemu partneru. Naravno, ne treba pretjerivati, i sam razgovor je potreban ako ne i nužan, jer pogotovo u dužim vezama, vrlo je izgledno da vas ista poza ili pristup neće uzbuđivati godinama. Ponekad mala promjena čini čuda.

Premda to čine mnogo rijeđe, i muškarci glume. Poput žena, mogu biti umorni i samo željeti da se cijela stvar što prije završi. No cijela ideja povremene glume prilično je stara. Čak je i rimski pjesnik Ovidije to preporučio u svojoj knjizi ˝Ars Amatoria˝.

10.03.2010. 10:07:54
Novi komentar
nužno
nužno