« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NEOBIČNA TEKUĆINA

"Čudesan" čaj najnoviji je hit među holivudskim zvijezdama

Tvrdi se kako ovaj čudesan čaj može gotovo sve. Pomaže u borbi protiv raka, ublažava upale, liječi artritis i potiče mršavljenje

Fotografija vijesti
Više o

amerika

,

zdravlje

,

Kina

,

bakterije

,

beta muškarci

Neka vas ne uplaši činjenica da se radi od gljive i ima blagi okus po octu. Kombucha čaj posljednji je hit među holivudskim zvijezdama. Glumice poput Lindsay Lohan i Halle Berry kunu se u ovaj proizvod koji je već u Americi izazvao pravu pomamu.

No unatoč velikom interesu, liječnici upozoravaju kako postoji mali rizik od nuspojava, a neki su korisnici dobili osip, mučnine i žgaravicu. Također postoji strah da čaj može postati toksičan ako se skladišti u keremičkim kontejnerima koji otapaju kemikalije u tekućinu.

>> Zeleni čaj kao lijek protiv bolesti mozga

Stručnjaci tvrde da velik broj pozitivnih bakterija, koje čaj sadrži, pojačava rad imunološkog sustava i podiže energiju te pomaže tijelu da se riješi štetnih toksina. Premda njegov pozitivan utjecaj na zdravlje nije znanstveno dokazan, mnogi korisnici tvrde da im je pomogao u liječenju artritisa, problema s probavom, bubrežnih kamenaca i nesanice. Pripisuju mu se i zasluge za pomoć u liječenju težih bolesti, poput raka, visokog krvnog tlaka pa čak i narušenog vida.

Prošle je godine čaj povučen iz stotina američkih dućana zdrave hrane nakon što je otkriveno da sadrži male količine alkohola, koje su proizvele bakterije. Premda je u posljednje vrijeme trend, Kombucha čaj pije se već tisućama godina, a porijeklo vuče iz Kine gdje vjeruju kako ima magične moći.

26.07.2010. 11:22:26
Novi komentar
nužno
nužno