« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
Auto alarmi

Cobra ‘ljuta’ automobil čuva

S obzirom na činjenicu da se u prosjeku svakih 20 sekundi u Europi ukrade jedan automobil, ne treba čuditi kako su Cobra alarmi vrlo tražena roba

Alarmi otežavaju posao kradljivcima...
Alarmi otežavaju posao kradljivcima...
Više o

auto alarmi

Tvrtka Cobra Automotive Technologies iz Varesea u Italiji se još od 1975. bavi proizvodnjom alarmnih sustava. Djeluje na 3 kontinenta u 40 zemalja i surađuje s najvećim proizvođačima automobila. S obzirom da se u prosjeku svakih 20 sekundi u Europi ukrade jedan automobil, ne treba čuditi kako su Cobra alarmi vrlo tražena roba.

Uostalom, svi su otporni na vodu, imaju ISO 9001 certifikat i rade na temperaturi od - 40 do + 105 stupnjeva Celzijusa. S obzirom na veliko iskustvo i brži razvoj tehnologije, Talijani prave sve bolje sustave.

Na CAN osnovi

Od protuprovalnih sustava tvrtke iz Varesea, svakako treba izdvojiti Cobra Bridge 4800/4900. Ta je serija dizajnirana za vozila sa originalnim daljinskim upravljačima i platformama na CAN osnovi. Uz pomoć CAN Matrixa, svaka jedinica može memorirati više CAN međusklopova. Može se rabiti za nisko, ili srednje brzi CAN bus, a uređaji se programiraju pomoću Morpheus programa za učitavanje. Zahvaljujući CAN komunikaciji, ne postoji rizik od interferencija sa elektronikom vozila. Uključivanje sustava se vrši sa visokozaštićenim ACE daljinskim upravljačima sa 5 tipki i funkcijom samoučenja.

Cobra Bridge 4800/4900 komplet AK 4808 sadrži alarmnu jedinicu, ultrazvučni prostorni senzor i jaku samonapajajuću sirenu. Između ostaloga ima automatsko samouključivanje u slučaju nenamjernog uključivanja, zaštitu parametra pomoću kontakata (vrata, prtljažnik, poklopac motora) te elektronski sigurnosni sustav (PIN sa 4 broja).

LED indikator

Tu su i anti hi-jack, LED indikator sa dijagnostičkim funkcijama, provjera zatvorenosti vrata kao i mogućnost isključivanja dodatnog vanjskog senzora... Isto tako, žmigavci se uključuju za vrijeme trajanja alarma.

U opciji su još komplet AK 4803 sa alarmnom jedinicom, ultrazvučnim prostornim senzorom te snažnom sirenom od 115 dB. Komplet AC 4808 sadrži alarmnu jedinicu sa ultrazvučnim prostornim senzorom. 

01.04.2008. 21:37:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    predragt
    24.04.2008. 19:01
    ".. i platformama na CAN osnovi" , CAN, CAN, bla bla. A što je to CAN?
Novi komentar
nužno
nužno