« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
tajne snimke

Clinton u novoj knjizi trača Jeljcina i Busha

Bivši američki predsjednik prepričao je dogodovštine noćnih pijanstava s čelnicima drugih država

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Bill Clinton

,

Taylor Branch

,

The Clinton Tapes

Knjiga „The Clinton Tapes: Wrestling History with the President", temelji se na dugim audiosnimkama razgovora Billa Clintona i njegova prijatelja, novinara i povjesničara Taylora Brancha.

Bivši američki predsjednik ispričao je kako je "noćno pijanstvo Borisa Jeljcina u prigodi posjeta 1995. zamalo izazvalo međunarodni incident".

Boris Jeljcin boravio je u Blair Houseu, tik do Bijele kuće, kad su ga uhvatili specijalni obavještajni agenti dok je pokušavao pozvati taksi. Navodno je bio mrtav pijan, odjeven samo u gaćicama na putu da kupi pizzu.

Clinton je za potrebe knjige ujedno izjavio da je njegov nasljednik George W. Bush bio "nesposoban za predsjedničku dužnost..., ali je imao dobar instinkt za kampanju".

O svojoj vezi s pripravnicom Monicom Lewinsky Clinton je mjesecima davao pripremljene odgovore. Priča je počela zato što se "slomio, jednostavno sam se slomio", priznao je na koncu.

Knjiga od 700 stranica, koja će izići idući tjedan, sastoji se od 79 razgovora koji su potajno snimljeni u Bijeloj kući. Audiosnimke su se čuvale u predsjednikovoj ladici za čarape. (hina/metro-portal)

22.09.2009. 20:13:53
Novi komentar
nužno
nužno