« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
DOBRE GODINE

Citroën 2CV Charleston slavi 40. rođendan

Slijedeće godine, u srpnju 1981., limitirane serije bile su toliko uspješne da su postale nelimitirane: sada se počeo masovno proizvodi u tvornici Levallois, a model je dodan u Citroën katalog

Citroën 2CV Charleston
Citroën 2CV Charleston (Automania)
Više o

Citroën 2CV Charleston

,

Citroën 2CV

Prije 40odina, Citroën je 1980. lansirao specijalnu seriju od 8.000 primjeraka nazvan "Charleston", po cijeni od 24,800 franaka.

Kao što je spomenuto u informaciji za novinare koja je poslana u ono vrijeme « kako bi se zadovoljili 2CV 'puristi', svjetla su okrugla s crvenim kućištem."

Svojim elegantnim i neobičnim dizajnom, 2 CV 6 Charleston utjelovljuje najviše standard završne obrade i snage ikad viđen u 2 CV. 2 CV 6 Charleston započeo je s specijalnim serijama. 2 CV 6 Charleston isticao se svojim specijalnim presvlakama i okruglim svjetlima, kao onaj na 2 CV Spécial.

Slijedeće godine, u srpnju 1981., limitirane serije bile su toliko uspješne da su postale nelimitirane: sada se počeo masovno proizvodi u tvornici Levallois, a model je dodan u Citroën katalog.

Ova izvedba se razlikovala od specijalne serije s kromiranim svjetlima i sivim presvlakama. Inicijalno prodavan u crvenoj Delage i crnoj, kasnije dolazi s žutom Hélios i crnom varijantom u srpnju 1982., koja je tada zamijenjena u srpnju 1983. s izvedbom obojanom u dvije nijanse sive: Night i Cormorant.

Sve detalje pogledajte na portalu Automania.hr

01.11.2020. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno