« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
HMMMM

Je li Chavez u pravu kad tvrdi da Amerikanci mogu izazvati rak kod političkih protivnika?

Kako četiri čelnika latinskoameričkih država imaju rak, Chavez je ponovno pogodio omiljenu metu

Je li rak postao oružje?
Više o

Hugo Chavez

,

Bob Marley

,

teorije zavjere

,

virus raka

,

Bill Hicks

,

Jack Ruby

Hugo Chavez je poznat po svojim jasno artikuliranim stavovima protiv SAD, koji su ga već nebrojeno puta doveli u konflikt s administracijama u Bijeloj kući. Nema sumnje da će i ova zadnja izjava izazvati buru u Zapadnom krilu, no reakcija se tek očekuje.

Kako osim njega još troje čelnika Latinske Amerike ima rak, mora se priznati da je sve skupa prilično sumnjivo. Jesu li ovi predsjednici samo još neki u nizu ljudi koji su se zamjerili vladajućima u SAD pa su misteriozno oboljeli od raka, vidjet ćemo.

Recimo, nije se loše sjetiti legende stand-up komedije Billa Hicksa, beskompromisnog kritičara konzumerizma, politike i svih zala modernog društva. U trideset i trećoj godini života dijagnosticiran mu je rak jetre, koji se proširio s gušterače, i legenda je otišla u manje od osam mjeseci. Da je Internet bio ono što je danas, pola bi naslovnica vrištalo  - tko je smjestio rak Billu Hicksu!

Pitate li malo obavještenijeg rastafarijanca, reći će vam da je Bob Marley doživio istu sudbinu, skoro trinaest godina ranije. Čim je u javnost dospjela informacija da je Marley preminuo u bolnici u Miamiju, njegovi su poštovatelji bili sigurni da je ubijen.

Legendarni Frank Zappa još je jedan na popisu kritičara američkog načina života i politike koji je umro od raka, a kad na ovaj popis dodamo i buntovnog Johna Lennona koji je brutalno likvidiran, nekako se stvari čine vrlo nezgodnima. 

Može li se stvarno nekoga ubiti rakom? Ako pitate Eda Haslama, reći će vam da se može već više od pola stoljeća. Naime, nakon što je počeo istraživati misterioznu smrt dr. Mary Sherman, liječnice poznate po istraživanjima karcinoma, došao je do zaključka da je njen laboratorij bio samoposluživanje iz kojeg je uzet virus koji uzrokuje karcinom. Zatim je, pogreškom ili namjerno, pomiješan s cjepivom protiv dječje paralize, što se otkrilo tek nakon što je upotrijebljeno 100 milijuna doza ... Ostatak je, navodno, uništen, no od tada u SAD nije čudno kad dobijete karcinom, nego kad ga nemate...

Ne zaboravimo da je Jack Ruby, čovjek koji je ubio navodnog atentatora na JFK-a Lee Harvey Oswalda, preminuo od izuzetno agresivnog oblika raka pluća, što je čak i Oliver Stone pokazao u svom filmu JFK.

Lista čudnovato oboljelih od raka se nastavlja, a Chavezu nije trebalo puno da i sebe stavi na nju. Je li ovoga puta u pravu?


29.12.2011. 15:31:00
Novi komentar
nužno
nužno