Cezar sendvič u mliječnom pecivu
Majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno
 
	Sendvič ne mora nužno biti nešto što ste na brzaka složili kako biste utažili glad - poslušajte chefa Marija Mihelja i napravite, recimo, jedan ovakav...
Recept za Cezar sendvič u mliječnom pecivu
Sastojci:
- 
mliječno pecivo 1kom 
- 
romana salata 50g 
- 
parmezan u komadu 20g 
- 
panceta 50g 
- 
pileći file 120g 
- 
Zvijezda delikates majoneza 50g 
- 
jogurt tvrdi 50g 
- 
jabučni ocat 30g 
- 
med livadni 20g 
- 
senf 20g 
- 
sol 
- 
papar 
- 
timjan 
- 
dimljena paprika 
Priprema:
Priprema ovog sendviča nešto je zahtjevnija jer ima više radnji i tehnika pečenja. Krenimo prvo s hladnim elementima. Parmezan narežemo na tanke listiće, romanu salatu očistimo, operemo i posušimo tu ju stavimo sa strane za kasnije. Lagani cezar umak za sendvič priprema se tako da majonezu, jogurt, senf, ocat i med pomiješamo s malo soli i papra. Treba pripaziti da ne miješamo prejako kako ne bismo razbili teksturu samog umaka.
Pileća prsa začinimo sa soli, paprom, timjanom i dimljenom paprikom. Ako imate omiljeni začin, slobodno ga zamijenite za neki od navedenih.
Pancetu narežite na tanko te na zagrijanoj tavi pecite zajedno s piletinom. Kada panceta postane hrskava, izvadite je iz tave, a piletinu nastavite peći. Treba pripaziti na temperaturu same tave da ne bude prejaka i da panceta ne izgori, a samim tim i masnoća koju panceta pusti i postaje gorka što se sve može prenijeti na piletinu.
Ako vam je lakše i jednostavnije, pecite odvojeno ili sve ubacite u pećnicu i na 170°C pecite lagano dok ne dođete do istog rezultata. Sad kad imamo sve elemente, možemo zagrijati pecivo i složiti sendvič - prvo stavimo romanu salatu pa na nju tanko rezanu piletinu, hrskavu pancetu, listiće parmezana i na kraju sve prelijemo cezar umakom.
Novi komentar