« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Četiri savjeta za ljepotu iz tanjura

Zdrava prehrana definitivno pomaže koži da se bori protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora

Prirodno lijepa uz zdravu prehranu
Prirodno lijepa uz zdravu prehranu (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

lijepa koža

,

prirodna ljepota

Zdrava prehrana i ljepota idu ruku pod ruku, s tim se slažu i nutricionisti i beauty stručnjaci, a najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna koža, izbjegavanje upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne ishrane temeljene na biljkama bogatim prirodnim antibioticima i antioksidansima.

Zdrava prehrana definitivno pomaže koži da se bori protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora.

Također se preporuča ograničenje unosa šećera, za kojeg se smatra da ima veliku ulogu u uništavanju kolagena u koži, što dovodi do pojave bora i starenja kože. Preporuča se redovito uzimanje hrane bogate šarenim voćem i povrćem tamnih listova, naročito onih u narančastim bojama, također uzimanje zdravih masnih kiselina (srdele i losos).

Ukoliko je vaš cilj poboljšanje kože i održavanje lijepog i mladog izgleda, potrebno je pridržavati se četiri savjeta u prehrani:

1. Zeleni čaj - ovaj napitak nije ograničen samo za održavanje zdravog srca, on sadrži polifenol  (snažni antioksidans), koji pomaže tijelu da ojača svoju sposobnost eliminiranja raznih toksina i štiti kožu od ultraljubičastih zračenja.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
03.10.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno