« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Celulit - ključan sastojak za uklanjanje narančine kore

Nutricionistica Marilyn Glenville vjeruje da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka - lecitina

Kako skinuti celulit
Kako skinuti celulit (Shutterstock)
Više o

celulit

,

uklanjanje celulita

,

lecitin

,

kolin

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja ljepote, jer narančinu koru nitko ne voli niti imati, a niti vidjeti. Možda niste opsjednuti teretanom i nemate mišićavo tijelo, ali vam je zdravlje na prvom mjestu. Često se kaže da su uzrok celulita uneravnotežene masti u tijelu, ali i prehrana, hormoni i genetika igraju ulogu.

Vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, ali nutricionistica Marilyn Glenville vjeruje da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka - lecitina.

Lecitin je najbolji izvor kolina, važnog u pospješivanju pamćenja i dobra je 'hrana' za mozak. Uz to, pomaže regeneraciji stanica tkiva i sprječava da se masti odlažu na površini kože.

"Hrana bogata lecitinom su jaja, jabuke, kikiriki, kupus, cvjetača, brokula, špinat... Možete ga uizimati i kao dodatak prehrani, u obliku granula. Može se uzimati dulje vrijeme i, osim što povoljno djeluje na kožu, može pomoći i u kontroli kolesterola", rekla je Glenville za Daily Express.

Ukazala je i na važnost unosa esencijalnih masnih kiselina, koje poboljšavaju hidrataciju tkiva i smanjuju pojavu celulita. Obično se nalaze u sjemenkama lana, oraha, masnoj ribi.

No, nemojte očekivati da će celulit samo nestati. Ne postoji čarobni štapić. Uz prehrambena ograničenja, jedan od najboljih načina za borbu jest vježbanje. 

Pazite i na svoj unos alkoholnih pića, a ako još niste prestali pušiti sad je vrijeme. Pušenje stvara slobodne radikale koji mogu uzrokovati oštećenje kože.

08.06.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno