« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Celulit - kako ga se riješiti prije ljeta

Celulit se može tretirati i kao bolest, tvrde stručnjaci i daju korisne savjete na koji se način možete izboriti protiv ove pošasti i ljeto dočekati s lijepim nogama

Celulita se možemo riješiti, ali nije baš jednostavno
Celulita se možemo riješiti, ali nije baš jednostavno (Shutterstock)
Više o

celulit

,

savjeti

,

krema protiv celulita

,

tretmani

,

uklanjanje celulita

Celulit je muka svake žene koja ga ima - prištiće možemo prikriti, niski stas izdužiti štiklama, koji kilogram viška kamuflirati odjećom, ali što s tim nesretnim celulitom? Imaju ga i vitke i punije žene, i one starije i one koje su tek propupale. 

Brojimo kalorije, iscrpljujemo se u teretani, a ružne nakupine su i dalje tu. No, najmanji problem je, pokazuju posljednja istraživanja, što nisu oku ugodne. Celulit je, tvrde stručnjaci, bolest. 

Radi se o lokaliziranom obliku trovanja zbog zastoja dotoka hranjivih tvari i odtoka štetnih tvari. Dolazi do nakupljanja toksina tako da s vremenom dolazi do trovanja cijeloga tijela - dodatno slabi cirkulacija, limfna drenaža, stvaraju se vene, kapilare. Ono što je najvažnije, postoji dosta studija koje pokazuju povezanost celulita s rakom dojke i jajnika tako da je celulit bolest koja se treba i mora liječiti, a nije samo stvar estetskog poremećaja", pojašnjava dermatovenerolog Dinko Kaliterna.

Za početak, liječenja važno je odrediti koja je vrsta celulita u pitanju, jer ne rješava se svaki na isti način.

"Kod mlađih žena veći je problem od celulita u masnom tkivu, a kod starijih žena se radi u poremećaju vezivnoga tkiva", tvrdi dr. Kaliterna. 

Uz svu pomoć sa strane i vi možete učini puno. Ako želite svladati mrskog neprijatelja, morate se držati ovih univerzalnih pravila:

  • piti puno vode, 
  • baviti se tjelesnom aktivnošću,
  • paziti što i koliko jedete, 
  • ne sjediti prekriženih nogu, 
  • ne nositi usku odjeću. 

Možda ga se nećete sasvim riješiti, ali ćete sigurno ovog ljeta ponosnije šetati plažom

 

04.05.2016. 13:22:00
Novi komentar
nužno
nužno