« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
PREMIJERE

"Cabaret Zagrepčanke i statičar" u klubu Komedija

Gradsko kazalište Komedija kao novu premijeru najavljuje, u ponedjeljak 28. veljače u Klubu Kazališta Komedija, predstavu "Cabaret Zagrepčanke i statičar" autora i redatelja Ivana Lea Leme

Cabaret Zagrepčanke i statičar
Cabaret Zagrepčanke i statičar (Arhiva)
Više o

cabaret

,

klub Komedija

,

Cabaret Zagrepčanke i statičar

"Cabaret Zagrepčanke i statičar" donosi duhovitu, ludu i pomalo sentimentalnu sliku Zagreba iz skore budućnosti, stoji u najavi. Radnja se događa 2025. godine, upravo je na snazi tko zna koja varijanta virusa covid 19, a njegovi se junaci sa sjetom prisjećaju potresa 2020. godine koji im je promijenio život

Pratimo pet priča, pet različitih sudbina koje uzdrmane tektonskom trešnjom u toj prirodnoj katastrofi pronalaze svoju katarzu, svoj novi put i nerijetko svoju sreću.

Svoju životnu priču pričaju jedno slavonsko siroče, jedna prava dama purgerica, jedna netipična došljakinja s istoka, te jedna Dalmatinka u Zagrebu. Za njih će plesati super junak - statičar - koji prije potresa nije trebao nikome, a poslije je postao tražena roba i najpoznatiji svjetski striper.

"Te sudbine, šarolike, izmiješane, sakupljene odasvud, ulivene u Zagreb u ovoj priči služe da bi taj grad oblikovale, dale mu glas i učinile ga autentičnim. One nam daju materijala da promislimo o vlastitim životima, o tome što je potres uzdrmao u svima nama, ali nam daju i priliku da se nasmijemo našim manama i vrlinama", ističu iz Komedije.

Sudbine koje pratimo u ovom gorko-slatkom putovanju vode nas prema optimističnom cilju: nije svako zlo za zlo, i potres nas može pozitivno prodrmati i iz nas izvući ono najbolje.

U ulogama Zagrepčanki su Mila Elegović, Nera Stipičević, Ivona Kundert i Nina Madić, dok je Statičar Fabijan Pavao Medevešek. Autorski tim uz redatelja čine scenogafkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, koreograf Leo Mujić te autro glazbe Zvonimir Dusper - Dus.

19.02.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno