« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
Zvijezde na ljetovanju

Ča su pusti Bahami kontra Jadrana?!

Četiri poznate Hrvatice za Metro InStyle govore gdje će provesti ljeto, kako se pripremaju za more i sunce te koja je njihova formula idealnog odmora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images, Biljana Gaurina/CROPIX, Saša Midžor Sučić/CROPIX, Neja Markičević/CROPIX )
Više o

Ivana Kindl

,

Nevena Rendelli

,

Ida Prestar

,

Milana Vlaović

>>>Ivana Kindl

Ovoljetne destinacije

Baza će mi biti Mali Lošinj, u koji sam se zaljubila prije par godina. Daj Bože da ga ne otkriju, jer mi odgovara ne samo njegova klima, zrak i more, nego i mir. S Lošinja nakratko idem do Pule, gdje sudjelujem na humanitarnom koncertu na kojem ću predstaviti novi singl ‘Još jedan mali date’. Svratit ću do Medulina gdje želim isprobati novu atrakciju  watterball, svojevrsno rolanje na vodi. Nakon toga dečko i ja planiramo posjetiti prijatelje u Sv. Jurju, malom mjestu pored Senja.

Pripreme

Budući da sam jedna od rijetkih koja ne muči muku s viškom, nego s manjkom kilograma, prije ljeta ne idem ni na kakve dijete. Inače, nisam tip od tretmana, neke stvari radim više zbog prirode posla kojim se bavim. Primjerice, tijekom cijele godine odlazim u solarij, koji mi usput popravi i ten. Doma imam spravicu Beauty Star koja protrese tijelo i učvrsti kritična mjesta. Za sve ostale varijante, poput wellnesa i fitnessa, sam lijena.

Idealan odmor

Još nisam bila na dalekim destinacijama, ali bih to svakako voljela. Ne bi bilo loše otići na Jamajku, to već duže vrijeme priželjkujem. U međuvremenu, dok se to ne dogodi, idealan mi je Mali Lošinj. On je čista fantazija.

>>>Nevena Rendelli

Ovoljetne destinacije

Budući da mi je ovo treće radno ljeto zaredom, i to na Jadranu, stalno ću biti na relaciji Zagreb - more. Upravo pakiram kofere za London kamo putujem s prijateljicama, nakon toga idem poslovno u Umag i Dubrovnik. No, preko ljeta imam i godišnji, tako da ću dio vremena provesti kod rodbine u Pirovcu, zatim odlazim na Hvar, kod prijateljice. Ovaj puta obećala sam samoj sebi da neću odlaziti na ‘in’ mjesta. No, tako kažem svake godine, pa na kraju ipak zaglavim u Carpe Diemu i sličnim mjestima.

Pripreme

Kod mene su dva kofera uvijek spremna - jedan za pranje, a drugi za put. Jedino tako mogu funkcionirati. Kao i svaka žena, ne mogu se pouzdati u partnera kad je pakiranje u pitanju. Dakle, moram misliti i na njegov kofer. Prije godišnjeg ne idem u solarij jer lako brzo potamnim. Osim toga, kampanjac sam pa sve radim u zadnji tren. Jedino što sam dosad stigla jest napraviti par pramenova u kosi, da gledatelji ne bi morali gledati moj izrast.

Idealan odmor

Svakih šest mjeseci imam običaj nekamo otputovati. Krajem ljeta spremam se u Izrael s dečkom. Budući da sam podrijetlom Židovka, želim istražiti svoje korijene. Idealnu varijantu putovanja nemam, putovanja su mi sama po sebi idealna životna varijanta. Ali, to nipošto ne mora biti inozemstvo.

>>>Ida Prestar

Ovoljetne destinacije

Upravo se spremam na Exit, to je moja obavezna ljetna destinacija. Općenito su glazbeni festivali moja omiljena zabava. Budući da me sunce ne voli, pa tako ni ja njega, na plažu, ako se kojim slučajem zateknem na moru, ne idem prije pola sedam navečer. More ću vidjeti usput, svirajući sa svojim bendom po obali. Sviramo u Puli i Dubrovniku, tako da ću se vjerojatno tamo i bućnuti malo u more.

Pripreme

Jedino idem u solarij, jer sam toliko bijela da kad zatopli izazivam šok kod prolaznika. Kako do toga ne bi došlo, već tri mjeseca posjećujem solarij i tek sad se mogu prošetati Ilicom. Općenito, kod nas sve mora biti tamnoputo - pa više nitko ni ne boji kosu osim mene! Barem tako tvrdi moja frizerka. Egipatske depilacije i slična mučenja ne priznajem, to je mazohizam.

Idealan odmor

Dijete sam asfalta i slabo mi se sviđa ta jadranska estetika. Radije provodim ljeto u hladu. Koncerti i festivali, neke kopnene destinacije poput Berlina, moj su izbor. Na takvim mjestima je koncentrirano sve što me zanima. Prijatelj koji ima kuću na jednom osamljenom mjestu na Hvaru kaže da bih se nakon 24 sata provedena tamo uništila od dosade.

>>>Milana Vlaović

Ovoljetne destinacije

Moja baza tradicionalno je na Pelješcu, odakle se jahtom zajedno s obitelji otisnem put otoka te pristanemo gdje nam se svidi. Na Jadranu je toliko zanimljivih mjesta i uvala, svake godine otkrijemo neko novo. Sviđa mi se ta opcija, da mogu doći na udaljena i skrivena mjesta, na koja inače bez jahte ne bih mogla.

Pripreme

Nemam nikakave posebne rituale - samo se naoružam kremama i ostalim proizvodima  prilagođenim suncu i moru. Nisam baš neki pristalica solarija, tako da se trudim ne odlaziti tamo. Moram priznati da sam ove godine bila dva puta i to mi je dosta. Kozmetičare običavam posjećivati nakon povratka s godišnjeg, kako bih nahranila kožu. Zapravo, možda bih i otišla na neki tretman uoči godišnjeg, ali jednostavno ne stignem. 

Idealan odmor

Moja idealna kombinacija je - jedno mjesto kao baza, pa onda švrljanje okolo po Jadranu. Privlače me nenaseljeni otoci i male, skrivene uvale. Volim ja i Hvar, to je prelijep otok, ali je ljeti toliko prenapučen da me odbija. Takva mjesta definitivno nisu moja idealna mjesta za odmor. 

Piše: Piše: Iva Ćurić
07.08.2008. 00:39:28
Novi komentar
nužno
nužno