« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DIJETA GODINE

Dukan dijeta stekla planetarnu popularnost - koriste je čak i članovi kraljevske obitelji

Planetarno popularna i vrlo učinkovita Dukan dijeta ima obožavatelje i u budućoj kraljevskoj obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)
Više o

Jennifer Lopez

,

Kate Middleton

,

Dukan dijeta

,

Weight Watchers

,

dukanova dijeta

Ovu je godinu obilježila nova dijeta koja se pojavila i ekspresno osvojila svijet. Tako Jennifer Lopez i Gisele Bundchen javno govore kako svoju vitku liniju duguju upravo dijeti koja se bazira na bjelančevinama i sasvim eliminira unos ugljikohidrata.

I članovi redakcije Metro-portala isprobali su ovu dijetu i moraju joj priznati nevjerojatnu učinkovitost. Ona je osobito korisna onima koji pate od zadržavanja tekućine i, kako kaže jedan blogger koji je svaki dan pratio napredak svoje borbe s kilogramima, ako često putujete avionom, obavezno zatražite sjedalo kod prolaza jer ćete u trosatnom putovanju barem tri puta morati ići na toalet.

Naravno, svaka priča ima i drugu stranu, tako da ova dijeta loše djeluje na bubrege te treba povećati unos vode, a opterećuje i jetru. Nije pogodna za vegetarijance jer se glad može pobijediti isključivo uzimanjem mesa. Dozvoljeni su i nemasna šunka, goveđa, teleća ili pileća jetrica, sve vrste riba i školjaka, tofu i soja do 2 jaja dnevno.

>>Više o Dukan dijeti

Bez obzira na sve negativnosti, dijeta zbog svoje učinkovitosti ima sve više i više poklonika, pa je tako i Daily Mail objavio da je Kate Middleton, buduća britanska princeza na ovoj dijeti kojom planira skinuti kile (pitamo se koje to kile?). Kasnije je vijest ispravljenja s objašnjenjem da se ne radi o Kate, već o njenoj majci.

Britanski nutricionisti veliki su protivnici ove dijete te navode da je ona opasna za razliku od Weight Watchersa koji smatraju jedinim zdravim načinom mršavljenja, upozoravajući da 95 posto osoba na dijeti vrati kile čim prestanu s dijetnim režimom. S ovime se nikako ne slaže dr. Pierre Dukan, autor kontroverzne dijete i naglašava da čak 40 posto osoba koje su bile na "njegovoj dijeti" nisu vratile izgubljene kilograme. 

>> Dukan dijeta - recepti

14.12.2010. 11:59:00
Novi komentar
nužno
nužno