« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sretan rođendan!

Brigitte Bardot poziva Sophiju Loren da se odrekne krzna

Nekadašnja francuska filmska božica 90-ih je optuživala talijansku divu da 'nosi groblje na leđima'

(Wikipedia)
Više o

Sophia Loren

,

Brigitte Bardot

,

borba za zaštitu životinja

Legendarna francuska glumica Brigitte Bardot proslavila je svoj 75. rođendan. Obilježila ga je pozivom još jednoj filmskoj divi - Sophiji Loren - da se konačno odrekne krzna, prenosi Daily Telegraph.

Te dvije slavne glumice u pedesetima su bile ikone seksualne slobode što je tada šokiralo zapadni svijet. No, Brigitte je napustila filmsku karijeru 1973. kad joj je bilo samo 39 godina i postala gorljiva zaštitnica prava životinja.

Zvijezda pariške izložbe postavljene njoj u čast, čestitala je rođendan i svojoj talijanskoj kolegici koja je 75 godina navršila 20. rujna. Francuska diva pritom nije mogla odoljeti da ne istakne svoja stajališta o životinjama:

- Želim sretan rođendan Sophiji Loren i ovim je putem molim da prestane nositi krzno.

Dvije glumice prvi put su se sukobile sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, kad je Bardot optužila Loren da 'nosi groblje na svojim leđima'. Talijanka nikad nije odvratila na njezine izjave.

Brigitte Bardot od nekadašnjeg seks simbola postala je spasiteljica prirode, prodala je sve što je posjedovala i osnovala fond za zaštitu životinja. No, kako kaže, ne žali što je bila filmska božica i ikona seksualnih sloboda.

28.09.2009. 14:11:37
Novi komentar
nužno
nužno