« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Božićnom pričom pomozimo bebama

Ubacite novac u kasicu Crvenog križa ili 20. prosinca dođite na Cvjetni trg na prigodnu prodaju ribe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković, CROPIX)
Više o

humanitarna akcija

,

Crveni križ

,

Zagrebačka božićna priča

,

AIESEC Zagreb

,

kupnja transkutanog bilirubinometra

,

žutica kod novorođenčadi

Zagrebačko Gradsko društvo Crvenog križa izvijestilo je danas kako zajedno sa Studentskom organizacijom AIESEC Zagreb od 8. do 20. prosinca provode humanitarnu akciju "Zagrebačka božićna priča", kojoj je svrha prikupiti sredstva za kupnju transkutanog bilirubinometra.

Riječ je o aparatu kojim se bez vađenja krvi, samim pritiskom na kožu, može pouzdano odrediti razina žutice kod novorođenčadi, a nužan je za svakodnevni rad Klinike za pedijatriju, Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice".

Akcija se provodi na fakultetima Zagrebačkog sveučilišta, na kojima studenti Studentske organizacije AIESEC, preko promidžbenih materijala upoznaju sve profesore i studente s akcijom, te putem kasica Crvenog križa prikupljaju novac. Akcija ima podršku Rektorata Sveučilišta u Zagrebu i Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Humanitarna akcija završava 20. prosinca na Cvjetnom trgu, prigodnom prodajom ribe. Kako bi se prodalo što više ribe i sakupilo što više sredstava, ribu će prodavati poznate osobe iz kulturnog, javnog i društvenog života.

Suorganizator "Zagrebačke božićne priče" je Udruga Zamisli, koja pomaže mladim osobama i studentima s invaliditetom, a akciju podržavaju i MojPosao i Donacije.info. (hina/metro-portal)

09.12.2008. 14:47:11
Novi komentar
nužno
nužno