« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
da nije tužno ...

Bandić stopama Gandhija

Zagreb pozvan na sudjelovanje u svjetskom projektu nenasilja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (WMP)
Više o

Milan Bandić

,

Svijet bez ratova

,

Svjetski pohod za mir i nenasilje

Grad Zagreb u utorak je dobio poziv za uključivanje u inicijativu Svijet bez ratova koja se provodi u sklopu projekta Svjetski pohod za mir i nenasilje i koja će početi 2. listopada 2009. na Novom Zelandu, na Svjetski dan nenasilja i obljetnicu rođenja Mahatme Ghandija, priopćilo je gradsko poglavarstvo.

Poziv je tijekom razgovora sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem uputio predstavnik inicijative Toni Manigrassai, a načelno je dogovoreno da pohod tijekom studenog iduće godine "posjeti" Zagreb, kaže se u priopćenju.

Cilj projekta Svjetski pohod za mir i nenasilje je obustava nuklearnog naoružanja, smanjenje posjedovanja i korištenja ostalog naoružanja, prepoznavanje i poštivanje najboljih kvaliteta različitih kultura i naroda svijeta, ujedinjenje svih ljudi u želji za prekidom ratova te širenje svijesti da svi oblici nasilja, od fizičkog i psihičkog, do rasnog i vjerskog, zaslužuju osudu, kaže se na kraju priopćenja.

Tako je grad u kojem je glavna tema nabavka gradskih tenkova i helikoptera pozvan širiti svijest o nenasilju, vjerojatno kako bi se zaustavilo premlaćivanje novinara i gradskih dužnosnika koji žele poslovati iznad stola. 

Vjerojatno će slijedeći broj najskupljeg dvotjednika na svijetu, Zagreb.hr, čeda Holdinga i anonimne agencije za PR donijeti opširnu reportažu o tome, kao i nabrojati zasluge gradonačelnika za svjetski mir. (metro-portal)

Kakvo gradski oci imaju mišljenje o sigurnosti u gradu ...

 

09.12.2008. 18:44:56
Novi komentar
nužno
nužno