« Film
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
REAKCIJE

Blade Runner 2049. nije oduševio?

Duljina trajanja filma i manji interes među ženskim gledateljstvom utjecao je na to da je gledanost tijekom prvoga vikenda prikazivanja bila puno manja od očekivane

Sjajna ekipa nije privukla dovoljno gledatelja
Sjajna ekipa nije privukla dovoljno gledatelja (Arhiva)
Više o

zarada

,

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049, dugoočekivani nastavak kultnog filma osamdestih nije ispunio očekivanja kada je posrijedi zarada tijekom prvoga vikenda prikazivanja u 4058 kino-dvorana Sjeverne Amerike. Utržio je 'samo' 31,4 milijuna dolara, iako su upućeni očekivali između 45 i 50 milijuna dolara.

U petak je film zaradio skromnih 12,7 milijuna dolara. U subotu se u blagajne slilo 11 posto manje novca ili 11,4 milijuna dolara, a u nedjelju samo 7,4 milijuna. Medijski analitičari smatraju da su ključni čimbenici neispunjenih očekivanja trajanje filma, čak 163 minute, što ograničava broj predstava u jednome danu, a i interes mlađe kino-populacije puno je manji nego što se očekivalo.

 'Najodaniji fanovi 'Blade Runnera' stariji su od 25 i većinom muškarci. No duljina trajanja filma i manji interes među ženskim gledateljstvom utjecao je na to da je gledanost tijekom prvoga vikenda prikazivanja bila puno manja od očekivane', tvrdi Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar u comScoreu.

Po podacima PostTracka 50 posto gledatelja činili su muškarci stariji od 25 godina te 27 posto žena iste životne dobi. Za film je bilo zainteresirano 15 posto muških filmofila mlađih od 25 i osam posto žena iste dobi.

Muškarci su mu dali ocjenu A+, a žene B+.

09.10.2017. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno